Robot-uitzendbureau Smart Robotics begint opleiding ‘omgaan met robots’

Het Nederlandse ‘uitzendbureau voor robots’ Smart Robotics begint een academie voor omgaan met robots. De eerste cursus moet nog dit jaar van start gaan.

De driedaagse cursus is bedoeld om de mensen op de werkvloer vertrouwd te maken met de robots – en hen ervan te overtuigen dat zij hun baan niet gaan verliezen. Zij gaan immers zes robots aansturen, die het werk doen dat zij eerder met vijf collega’s deden. Smart Robotics verwacht 30 000 mensen per jaar te gaan opleiden.

Smart Robotics werd in 2015 opgericht en groeit gestaag. ‘In 2015 startten we met z’n viertjes, nu hebben we vijftien werknemers. En volgend jaar zijn dat er twee keer zo veel’, aldus initiatiefnemer Mark Menting op NOS.nl.

Volgens Menting zitten veel bedrijven te springen om robots die je flexibel kunt inzetten. "Ze kunnen ze inhuren in een piekperiode en als de productie daalt, halen wij ze weer op". Smart Robotics heeft zijn meeste klanten in de voedselindustrie, waar veel ‘lopende-bandwerk’ is. Maar de robots zijn uiteraard overal inzetbaar waar moet worden geschoven, verpakt, of gestapeld.

smart-robotics.nl