Failliet Hescon maakt doorstart na overname door PromTeg Groep

PromTeg Groep uit Duiven neemt per direct de activiteiten, het personeel en de rechten van het failliete Hescon uit Winterswijk over. Met de doorstart zijn ook tenminste 10 van de 13 arbeidsplaatsen van het bedrijf gegarandeerd. Het bedrijf zal blijven werken vanuit Winterswijk en zal verder gaan onder de naam Hescon Industries BV.

"Wij zijn blij met de toevoeging van Hescon aan onze groep. Er is een duidelijke synergie tussen de PromTeg Groep en Hescon, waar beide in de toekomst van zullen profiteren. Ook zijn wij blij dat wij nagenoeg alle arbeidsplaatsen hebben kunnen behouden." aldus directeur Peter Postma van de PromTeg Groep.

Met de doorstart kan Hescon de contracten met zijn opdrachtgevers na blijven komen. Met  de leveranciers zijn goede afspraken gemaakt over het blijven leveren van de goederen en diensten aan Hescon. 

"Dat er nog wat hobbels te nemen zijn, is evident aan het verloop van een faillissement", volgens Postma. "Maar dat onze leveranciers en klanten achter ons blijven staan is vooral een opsteker voor de werknemers."

Curator Welling van Welling & Hofstede Advocaten uit Doetinchem is tevreden met de overname door PromTeg Groep, "Uit de mogelijkheden die er waren is dit de beste oplossing gebleken voor zowel de medewerkers als de klanten en crediteuren. Met de overgang naar de PromTeg Groep is er voor de toekomst een stabiele basis gelegd", aldus Welling.