Automatische locatiebepaling voorkomt zoekgeraakt materieel (video)

Zoekgeraakte materialen kosten bedrijven in onder andere de bouw- en installatiewereld veel geld. Gereedschapbeheer.nl introduceert nu een oplossing waarmee deze ergernis voorbij lijkt. Een compact apparaatje, dat wordt aangebracht op het materiaal geeft automatisch regelmatig de locatie door. Het werkt dus ook voor gestolen gereedschappen.

"We hebben de GB Locator- zoals het onopvallende apparaat wordt genoemd- ontwikkeld omdat we van steeds meer bedrijven horen hoeveel tijd en geld ze kwijt zijn aan ‘zoekgeraakt materieel’.

Voor organisaties die werken met materieel waarvan de locatie onbekend is, is automatische locatiebepaling een uitkomst. Dat geldt bijvoorbeeld voor verhuurbedrijven, maar ook voor organisaties die werken op verschillende projectlocaties", legt initiatiefnemer Edwin Meijer uit. De techniek werkt op basis van het KPN LoRa-netwerk.

De kans op misbruik en/of diefstal daalt direct, omdat de eigenaar kan aantonen welke spullen van hem zijn. De GB Locator is bedoeld voor organisaties in zowel de industrie, bouw, installatie als verhuur. De gegevens van het apparaat kunnen afgelezen worden in de webtool van Gereedschapbeheer.

GB Locator en Gereedschapbeheer.nl zijn initiatieven van Mecona IT. Mecona IT is specialist op het gebied van softwareontwikkeling.