Sensoren kijken naar theater- en concertpubliek

De DIS groep (Distributed and Interactive Systems) van het Amsterdamse Centrum voor Wiskunde en Informatica is gespecialiseerd in het onderzoeken en ontwikkelen van biosensoren die de fysiologische respons registreren van een publiek tijdens een presentatie. Begrip van de beleving van het publiek is heel belangrijk voor alle live-presentaties. Weten hoe mensen reageren op verschillende scenes, belichting en muziek kan bijvoorbeeld theaters helpen bij het produceren van pakkende voorstellingen.

Het Nationale Theater van China, het Chinese nieuwsagentschap Xinhuanet en het CWI hebben een uniek sensorexperiment tijdens een serie theatervoorstellingen van ‘War Horse’ in Shanghai. Bij het experiment waren vrijwilligers uitgerust met biosensoren die gedurende de voorstelling gegevens over de respons van het lichaam verzamelden.

De DIS-groep is ook betrokken bij het Horizon2020 programma 2-Immerse; een programma met omroepen, producenten, technologiebedrijven en instituten, met de ambitie om technologiediensten te leveren  om het publiek ‘onder te dompelen’ in gedeelde en gepersonaliseerde multiscreen-evenementen.

 

    

Op het sensorcongres ‘The Sense of Contact 18′ op 14 december,  verzorgt Pablo Cesar, hoofd van de DIS-groep, een keynote-presentatie over recente ontwikkelingen op het gebied van User Experience Research bij CWI.

Sensing the audience: theatre, lectures and concerts, Pablo Cesar, CWI

The Sense of Contact 18

14 december 2016

Beurs van Berlage, Amsterdam

http://senseofcontact.nl/