Yes!Delft Labs geopend

Begin september is Yes!Delft Labs feestelijk geopend: 2500 vierkante meter kantoorruimte en 900 vierkante meter laboratoriumruimte voor innovatieve start-ups en groeiende bedrijven. Daarmee biedt de TU Delft technologische en industriële biotechbedrijven kans zich verder te ontwikkelen.

Het succes van bedrijfsincubator Yes!Delft was reden voor de TU Delft om de capaciteit verder uit te willen breiden. Het nieuwe pand biedt ruimte aan startups die door willen groeien en aan biotechbedrijven met behoefte aan labfaciliteiten. Op de begane grond is de nieuwbouw gekoppeld aan het bestaande Yes!Delft pand waardoor huurders gebruik kunnen maken van de algemene voorzieningen in dit pand. Samen met de gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en de Europese Unie is deze tweede incubator op de campus gerealiseerd. 

Behoefte goed voorzien

Paul Althuis, directeur TU Delft Valorisatie Centrum: "De uitbreiding met Yes!Delft Labs was noodzakelijk om de groei van startende bedrijven op te vangen. Voor de TU Delft betekent dit een enorme versterking van het ondernemerschap op ons Science Park Technopolis."

In het nieuwe pand, met 5500 m2 bruto vloeroppervlak, heeft sinds het voorjaar een groot aantal bedrijven zijn intrek al genomen. De behoefte aan laboratoriumruimte voor technologische startups blijkt goed voorzien. Van de laboratoriumruimte is momenteel al 70% verhuurd.

Versterkte regio

Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: "Dit gebouw draagt bij aan het behoud van innovatieve en technische starters en groeiende bedrijven in de regio. Het mooie is dat er nu bij Yes!Delft ook (gemeenschappelijke) labfaciliteiten voor starters in de biotechnologie sector zijn". Wethouder Ferrie Förster: "De ambitie van Delft is verdubbeling van de kenniseconomie in 2030. We staan als stad niet alleen voor deze uitdaging; we pakken het als regio aan. Delft is immers de innovatieve motor van de regionale economie. Met de opening van Yes!Delft Labs zetten we een ongelooflijk belangrijke stap". 

Kijk voor meer informatie op http://www.tdvg.nl/