Ontwerpstudio JasnaRok toont collectie met slimme kunststoffen en weefsels

Op de FashionTech Conference in Berlin en de Fashion Week in Amsterdam toonde het startende Antwerpse ontwerpdtudio Jasnarok hun ‘Fashion On Brainwaves’ aan het publiek. Een deel van de collectie is gebasserd op slimme kunststoffen en textielen die zijn ontwikkeld door het Center for Microsystems Technology. Dit CMST is een aan Imec verbonden laboratorium op de Universiteit van Gent. Met de nieuwe technologie creëerden de ontwerpers kleding en maskers die in kleur licht en animaties weergeven, bestuurd door de hersenactiviteit van de drager.

De ontwerpers van JasnaRok combineren innovatieve mode-ideeën met geavanceerde technologie en creëren zo ‘mode als een meeslepende beleving’.  Ze brengen mode tot leven als een fysieke en virtuele ervaring, met behulp virtual-realitytechniek. Een recente versie van de slimme kleding van JasnaRok won een prijs voor het origineelste ontwerp op de Berlin Fashion Hackdays, waar innovatieve en progressieve ontwerpers, productontwikkelaars en engineers van over de hele wereld elkaar ontmoeten.

CMST is een van de instellingen die technologiebijdragen leveren aan de concepten van JasnaRok. Zo kwamen zij bijvoorbeeld met de technologie om willekeurig gevormde elektronische circuits met geïntegreerde verlichting mogelijk te maken. Die technologie is gebaseerd op meandervormige interconnecties – een robuuste manier om dynamisch rekbare en elastische elektronicacircuits met bijvoorbeeld led’s te maken.

Andere partners voor deze collectie zijn  NN-productions, Around Media en holografiespecialist Mark Florquin. JasnaRok wordt gecoached door Start it @kbc, dat startups helpt bij het ontwikkelen van hun business-idee.

jasnarok

José Cordova en Jasna Rokegem, de ontwerpers van Fashion on Brainwaves.

http://www.jasnarok.nl/publication/slimme-kledij/index.html

 http://www.cmst.be/