Nooit meer zorgen over fietsdiefstal

Dagelijks wordt er in Nederland meer dan 311 keer aangifte gedaan van een gestolen fiets*), Amsterdammers zijn samen al meer dan 700 000 fietsen kwijtgeraakt door dit frustrerende fenomeen**) en de kans dat je die fiets terug ziet is nihil: maar 4,2% van de fietsdiefstallen in Nederland wordt opgelost. Tot nu. De nieuwe VanMoof SmartBike is volgens de fietspoducent te slim voor fietsdieven. Bovendien biedt VanMoof een unieke garantie waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over diefstal.

In de slimme fiets komen alle recente innovaties en diverse anti-diefstaleigenschappen van de producent samen: de fiets is uitgerust met tracking-technologie op basis van GSM en Bluetooth en heeft een elektronisch slot, helemaal weggewerkt in het frame. Mocht een dief toch slim genoeg zijn om hier omheen te werken dan heeft VanMoof daar een bijzondere oplossing voor. De SmartBike is de eerste fiets ter wereld met een ‘peace-of-mind’ garantie: VanMoof heeft een speciaal recovery-team – de Bike Hunters – aangesteld. Zij krijgen twee weken de tijd om de gestolen fiets terug te halen. Wanneer de fiets niet binnen de gestelde tijd is teruggevonden, wordt de fiets door VanMoof vervangen.

Oude roestbak hoeft niet meer

Het team van VanMoof is met de SmartBike vastbesloten een einde te maken aan fietsdiefstal. Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof: "De beste oplossing tegen fietsdiefstal tot nu was het fietsen op een oude roestbak of een goedkope wegwerpfiets van de bouwmarkt. Dat hoeft niet meer. Je kan vanaf vandaag weer investeren in een goede fiets, die jaren meegaat. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat nog meer mensen kiezen voor de fiets in plaats van andere manieren van vervoer. Wij geloven dat de SmartBike die beweging kan voortzetten."

De VanMoof SmartBike is per pre-sale verkrijgbaar via smartbike.vanmoof.com en heeft kenmerken als als:

  • Twee jaar peace-of-mind garantie

Zodra de fiets via de app als gestolen wordt opgegeven zet VanMoof zijn bike hunters in om de fiets terug te vinden. Tegen betaling van een eenmalig een recovery-fee van € 98 wordt de fiets teruggevonden of vervangen.  

  • Android- en iOs-connectiviteit

De lichten worden automatisch geactiveerd en in een touchpad-display, geïntegreerd in het frame, lees je je snelheid af.

  • Geïntegreerd elektrisch slot

Plaats je hand op de fiets, of gebruik de VanMoof app om het slot open te maken. Dankzij de Bluetooth connectie herkent de SmartBike zijn eigenaar meteen.

  • Premium, lichtgewicht en anti-diefstalonderdelen

Alle onderdelen zijn krasbestendig, de fiets heeft een geanodiseerd frame waarin alle kabels en technologie zijn geïntegreerd. Toch weegt de fiets minder dan 15 kilo.

  • Charger free

Ondanks alle geïntegreerde technologie hoef je de fiets nooit op te laden, alle energie wordt geleverd door de dynamo in het voorwiel. 

De SmartBike, met 3 of 8 versnellingen, is te bestellen via smartbike.vanmoof.com met leveringen vanaf oktober. Vanaf december komt hij officieel in de verkoop.

Geïnteresseerden kunnen nu al een testrit maken bij de brandstore aan de Mauritskade in Amsterdam.

*) http://www.parool.nl/binnenland/aangiftes-fietsendiefstal-in-amsterdam-in-vier-jaar-met-50-procent-gestegen~a4058758/

**) http://www.iamexpat.nl/read-and-discuss/expat-page/news/amsterdam-bike-thieves-stealing-request