Modulaire stekkerdoos

Een stekkerdoos is normaal gesproken niet zo’n spannend product. Totdat je het modulaire stopcontact van Youmo ziet, ‘made in Germany’. De Youmo is bedacht en ontworpen door drie universiteitsvrienden met achtergronden in product design and development, technical engineering, material science en 3-D modeling, die opereren vanuit München en Berlijn.

Het modulaire design van de stekkerdoos stelt je in staat om een variëteit aan stopcontacten met elkaar te verbinden en te combineren, zodat je verschillende apparaten tegelijk kunt opladen. Youmo speelt hiermee in op het snel groeiende aantal elektronische apparaten per huishouden. Daarnaast is de stekkerdoos ideaal voor op reis, omdat Europese en Amerikaanse modules en kabels gewoon met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Modules

Een basispakket bevat een basiskabel en twee modules. Vervolgens is het aan de gebruiker om het pakket uit te breiden met extra modules naar keuze. De stekkerdoos biedt mogelijkheden tot draadloos opladen (van je smartphone), Internet of Things mogelijkheden voor aangesloten apparaten en USB-poorten. Deze mogelijkheden zijn op alle manieren te combineren.

Internet of Things

Het is mogelijk om een smart module te bestellen die aangesloten apparaten IoT-mogelijkheden geeft. Via Youmo’s app ontvang je vervolgens updates, suggesties en informatie over de aangesloten apparaten. De smart module maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in te stellen dat een aangesloten lamp op bepaalde momenten van de dag automatisch aan of uit gaat. Ook geeft de app een waarschuwing als je een apparaat aan hebt laten staan.

http://www.youmo-power.com/