Embed, Greensoter en Nederlandse overheid samen in IoT- toepassingen

In een ‘Letter of Intent’ heeft de Gemeente Groningen steun uitgesproken aan Embed Engineering en Greensoter. Groningen gaat de producten en online diensten van Embed en Greensoter inzetten in een proefproject. Dat heeft tot doel om energiebesparingen te realiseren, maar ook andere toepassingen op het gebied van automatisering te realiseren. Deze moeten huizen en gebouwen, veiliger, comfortabeler en slimmer gaan maken.

Naast lokale bestuurders zijn vanuit het ministerie van Economische Zaken in Den Haag diverse vertegenwoordigers afgereisd met als doel Greensoter zoveel als mogelijk te ondersteunen in haar plannen en doelstellingen. Naar verwachting zal de samenwerking een flinke impuls betekenen voor de werkgelegenheid in Nederland en de nodige innovaties opleveren voor zowel de Westerse als Chinese markt.

Kortgeleden heeft het Chinese Greensoter het in Groningen, Amsterdam en New York gevestigde Embed Engineering overgenomen. Dat was een logisch gevolg van een eerdere samenwerking tussen Greensoter en Embed, die in 2014 is begonnen. De overname geeft Embed meer slagkracht en bereik in zowel de Europese als Chinese markt. Het is voor Greensoter ‘’een belangrijke stap en strategische acquisitie, een investering voor de toekomst”, zei Greensoter CEO, Yuanyong Zhong.
 
Embed Engineering ontwikkelt ‘Internet of Things’ toepassingen in elektronica en software. Greensoter is een internationaal opererend bedrijf dat energiebesparende domotica en automatiseringsoplossingen voor gebouwen ontwikkelt en verkoopt. Greensoter onderhoudt nauwe betrekkingen met het Chinese NECC, een overheidsorgaan dat technologische innovaties en energiebesparing in China stimuleert. Het bedrijf heeft kantoren in Shanghai, Bejing en Shen Zhou.

Toepassingen en markten

Greensoter en Embed hebben zich  tot doel gesteld om vernieuwende technologieën te ontwikkelen die een duurzame toekomst dichterbij brengen en daarbij ook het nodige comfort en gemak bieden. De slimme toepassingen van Greensoter/Embed verschaffen niet alleen inzicht in het gebruik, gedrag en staat van onze leef- en werkomgevingen, maar stellen ons ook in staat om deze actief te monitoren en beïnvloeden. Daarmee worden de ruimtes waarin we ons bevinden slimmer, veiliger en aanmerkelijk energiezuiniger. Technologie is daarbij ondergeschikt aan onze manier van leven en werken, het moet toegevoegde waarde bieden.