Innovatiegeld voor MKB Noord-Nederland

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft begin februari een aantal nieuwe subsidieregelingen gepresenteerd om innovatie in het noordelijk MKB(Friesland/Groningen/Drenthe) te stimuleren. Het gaat hierbij om een nieuwe subsidietender Valorisatie en subsidiecalls voor proeftuinen en kennisontwikkeling met een gezamenlijk budget van 22,5 miljoen euro.

Naast deze regelingen is het voor noordelijke MKB-bedrijven ook nog steeds mogelijk om aanvragen in te dienen voor innovatieprojecten in het kader van de VIA-regeling.

Tender Valorisatie

Budget € 6,5 miljoen, deadline 2 mei 2016

Ontwikkelprojecten van MKB-bedrijven bij voorkeur in samenwerking met cross-overs. Maximale projectduur 2 jaar, maximale subsidie per project € 1 miljoen, subsidie is 30 of 35% van de subsidiabele kosten.

Call kennisontwikkeling

Budget € 6 miljoen, ‘first come, first serve’ tot 31 mei

Voorwaardenscheppende en kennisontwikkelingsprojecten ten behoeve van innovatie in het MKB. In deze call worden vooral aanvragen verwacht door kennisinstellingen, netwerkorganisaties e.d. Maximale projectduur 3 jaar, maximale subsidie per project € 1 miljoen, subsidiepercentage 40%

Call proeftuinen

Budget € 10 miljoen, first come, first serve tot 31 mei

Het opzetten of verbeteren van proeftuinen om de valorisatie van kennis door het innovatieve MKB te stimuleren. Dit mag gebeuren door kennisinstellingen, grootbedrijven, groepen MKB’s en brancheorganisaties. Ook aanloopverliezen van nieuwe proeftuinen zijn subsidiabel, op langere termijn moet sprake zijn van een haalbare exploitatie. De maximale projectduur is 3 jaar, maximale subsidie is € 2 miljoen, subsidiepercentage is 40 of 45%.

Kijk voor meer informatie op http://www.samenwerkingsverbandnoordnederland.eu/