Stereo hoofdtelefoon houdt oren vrij (video)

Ontwerpstudio Banana Things is een Kickstarter-project begonnen met de Batband, een hifi hoofdtelefoon waarmee je naar je favoriete muziek kunt luisteren en tegelijkertijd de wereld om je heen hoort. De Batband geeft het geluid door via de botstructuur van je schedel.

De Batband werkt via ‘botgeleiding’; dat houdt volgens de ontwerpers in dat transducenten geluid uitstralen naar je ‘particuliere binnenoor’, waarbij ze je  ‘sociale buitenoor’ vrijlaten. De geluidsgolven worden verzonden via een frequentie die wordt geleid door het bot van je schedel. Je oren blijven vrij, dus je hoort volgens Banana Things twee maal zoveel, zonder compromissen ten aanzien van comfort, kwaliteit en styling. Daar komt bij dat elk gesproken bericht dat je via de Batband hoort, vrijwel niet waarneembaar is voor omstanders.

De hoofdband heeft drie transducers voor het afgeven van het geluid: twee ervan aan de zijkanten van je hoofd en één aan de achterkant.

De Batband kan simpelweg op je hoofd worden geplaatst en via Bluetooth worden verbonden met een mobiel toestel. Het geluid kan worden geregeld via een paar aanraaksensoren – en zo kun je luisteren naar muziek, of discreet telefoneren via de geïntegreerde microfoon.

Het frame is gemaakt van veerstaal, zodat het stevig om je hoofd zit, en een zachte bekleding zorgt voor maximaal comfort en minimale geluidslek. De batterij van de Batband kan worden geladen via de USB-poort en voor het gebruik is geen speciale software of update nodig.

Bekijk hier de Kickstarter-pagina van de Batband