Wiskunde-studenten winnen Mopta-ontwerpwedstrijd

Studenten van de Universiteit Twente hebben de Mopta ontwerpwedstrijd gewonnen, een internationale wedstrijd gericht op de inzet van wiskundige modellen voor optimalisatieproblemen. Victor Reijnders, Martijn Schoot Uiterkamp en Mike Visser, studenten toegepaste wiskunde, werden bij hun deelname begeleid door Bodo Manthey.

Het team ontwierp een model waarmee grote projectportfolio’s effectief kunnen worden beheerd. De aanpak bevatte een module die mogelijke combinaties van ‘pech’ kan genereren. Het optimalisatiemodel van de drie studenten is planners behulpzaam bij het inventariseren welke dingen er allemaal mis zouden kunnen gaan. De kwaliteit van het verslag, het toegepaste model en de presentatie tijdens de conferentie werden als zeer goed beoordeeld. 

De jury bestaande uit Boris Defourny, Martin Takac en Luis Zuluaga van Lehigh University en Peter Nieuwesteeg van AIMMS, oordeelde uitermate positief over het ingediende plan, en beloonde de inzending met de eerste prijs. Die werd uitgereikt tijdens de International Optimization Modeling Conference in het Amerikaanse Bethlehem. De uitnodiging voor de finale van de Mopta competitie was eervol: slechts twee teams mochten deelnemen aan de finale.