Bier-robots strijden om CCM-Trofee

CCM Centre for Concepts in Mechatronics, onderdeel van Sioux, organiseert op donderdag 4 juni 2015 de zesde editie van de CCM-Trofee. Tijdens de Dutch Technology Week zal het terrein van de Markt in Eindhoven het strijdveld zijn van innovatieve bier-robots van studententeams van verschillende hogescholen en universiteiten uit Nederland, België en Duitsland.

Op een uitdagend parcours worden de robots getest op snelheid en efficiency. Met als doel om, ondanks de hindernissen, volle bierglazen af te leveren aan het eind van het parcours. CCM stelt jaarlijks een uitdagende opdracht op voor studenten van binnen- en buitenlandse hogescholen en universiteiten in de studierichtingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, software en mechatronica. De materiaalkosten voor het bouwen van de robot worden door CCM vergoed, de rest is aan de creativiteit en inventiviteit van de studenten. Het winnende team gaat naast de eer en een geldprijs naar huis met een mooie trofee. Het evenement wordt aangekleed met feestelijke muziek van robotband TeamDare.

Monique Klooster, woordvoerder Sioux: "We willen hiermee laten zien hoe uitdagend techniek kan zijn en dat goede samenwerking tussen verschillende disciplines binnen een project van groot belang is. Tegelijkertijd willen wij een brug slaan tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Studenten raken bekend met de verschillende fasen in een project en ontdekken de waarde van hun rol daarbinnen. De deelnemende studenten zijn erg enthousiast en het evenement groeit jaarlijks in omvang en inventiviteit."

De teams beginnen om 16:00 uur met de voorbereidingen op de race. De voorrondes starten om 18.00 uur, aansluitend hierop zullen de finaleraces tussen 20:00 en 21:00 uur plaatsvinden.