Nedap introduceert drie manieren om verlichtingssystemen intelligent te maken op Noord-Amerikaanse markt

Op Lightfair International 2015 in New York (5 … 7 mei) introduceert Nedap de Luxon wireless Activator voor de Noord-Amerikaanse verlichtingsmarkt. Dit product maakt bijvoorbeeld ledarmaturen met een 1 … 10V interface intelligent en maakt het mogelijk deze draadloos te dimmen. Het vergroot de functionaliteiten van verlichtingssystemen en maximaliseert energiebesparingen.

De introductie van de Activator komt tegemoet aan verschillende marktbehoeftes, doordat Nedap met dit product merk- en technologie-onafhankelijke verlichtingsoplossingen kan aanbieden. Vooral in zeer competitieve markten met een hoog energieverbruik draagt lichtregeling bij aan aanzienlijke besparingen.

Groeiende vraag naar lichtregelingen

In een markt met een snel groeiende vraag naar lichtregelingen, maakt deze nieuw ontwikkelde oplossing het snel en eenvoudig mogelijk om verlichtingssystemen intelligent te maken. De Luxon wireless Activator wordt gepresenteerd in drie varianten: twee voor individuele regeling van armaturen in een inbouwvariant of een variant die buiten het armatuur geïnstalleerd kan worden. Daarnaast introduceert Nedap ook een variant die een groep of lijn armaturen kan aansturen. Elk type heeft zijn eigen functionaliteiten en voordelen, met als overeenkomst dat elke variant het mogelijk maakt verschillende typen armaturen te integreren in het Luxon lichtmanagement systeem.

Europese markt

Eerder dit jaar presenteerde Nedap al twee GE armaturen die intelligent zijn gemaakt met behulp van een Luxon wireless Activator, specifiek voor deze armaturen ontwikkeld.
Momenteel worden voor de Europese markten ook de behoeften op het gebied van universele draadloze lichtregeling met behulp van de Activator onderzocht. Voor deze markt lijken de universele aansturingen die voor de Noord-Amerikaanse markt ontwikkeld zijn ook een passende oplossing.

Luxon

Luxon is een intelligente verlichtingsoplossing die gestuurd wordt door de nieuwste generatie draadloze regelingen. Het gebruik van bewegings- en daglichtsensoren vergroot de functionaliteiten van verlichtingssystemen en maximaliseert energiebesparingen. Zo wordt licht alleen gebruikt waar en wanneer het nodig is, zonder verspilling.