Steinar Henskes is Global Student Entrepreneur van het jaar

De Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) van de ondernemersorganisatie EO is dit jaar gewonnen door Steinar Henskes, oprichter van de Bird Control Group en student aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de VU. De prijs werd uitgereikt in het National Museum of Women in the Arts in Washington DC.

De 24-jarige student Steinar Henskes kwam als beste uit de bus in een deelnemersveld van 2000 studenten uit 38 landen. Zij streden tegen elkaar in een reeks nationale en internationale competities. Henskes ontving $ 20,000 van de EO om zijn ondernemersavontuur succesvol te vervolgen. Bovendien krijgt hij toegang tot het wereldwijde netwerk van EO, met meer dan 10 000 bedrijfseigenaren.

Henskes richtte zijn Bird Control Group op om te voorzien in oplossingen om vogels op een veilige afstand te houden van commerciële activiteiten, met behulp van veilige lasers. het bedrijf, dat startte in 2012, werkt nu in 52 landen over de hele wereld, onder meer voor grote luchthavens als Schiphol en London Airport. De producten zijn erkend door het Wereldnatuurfonds voor hun innovatieve aanpak, effectiviteit en diervriendelijkheid. De Bird Control Group maakt deel uit van YesDelft, het incubatorprogramma van de Technische Universiteit Delft.

De GSEA is niet alleen een competitie, maar het helpt studenten bij het ontwikkelen van hun bedrijf en het behalen successen. Ook krijgen ze de gelegenheid om te leren van ervaren ondernemers. Het programma richt zich op mentorschap, leren, ondersteuning en erkenning ban het harde werk dat gepaard gaat met het studentenondernemerschap.

"De basis van het programma is het ondersteunen van de volgende generatie ondernemers en dit jaar zagen we een paar fantastische deelnemers met innovatieve ondernemingen, Deze student-bedrijfseigenaren laten zien dat ondernemerschap geen leeftijdsgrens kent. Ze innoveren, creëren banen en beïnvloeden de maatschappij terwijl ze ook nog full-time naar school gaan", zegt Annush Ramasamy, voorzitter van het GSEA comité. "Steinar is een goed voorbeeld van de toekomst van jong ondernemerschap en we zijn ervan overtuigd dat hij zijn bedrijf de komende jaren tot grote hoogten zal brengen".