Nieuw sociaal netwerk voor SpinAwards-verkiezing

Een studententeam van de opleiding Creative Technology van de UT is één van de acht genomineerde teams voor de SpinAward voor Young Talent, een pitchwedstrijd voor jong talent. De SpinAwards zijn prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. Het Twentse team ontwikkelde een nieuw sociaal platform (Headway) waarbij gebruikers belevenissen kunnen bewaren.

Headway is een nieuw sociaal netwerk dat zich richt op mensen van 16 tot 30 jaar. Zij kunnen laten zien wat ze op dit moment beleven en kunnen hun vrienden laten ‘meegenieten’. Headway werd ontwikkeld door Willem te Voortwis (20), Jason van Eunen (19), Bouke Regnerus (21) en Raoul Fasel (21), allen studenten Creative Technology. Huidige sociale media geven weer wat mensen gaan doen of wat mensen gedaan hebben. Headway doet dit anders. Headway is een app waarin belevenissen op een gestructureerde manier worden weergegeven. Een vakantie (maar ook een cursus of persoonlijk doel) wordt bijvoorbeeld als een aparte belevenis gezien. Alle foto’s en momenten die tijdens de vakantie zijn gemaakt, worden ondergebracht in de belevenis zodat alles makkelijk terug te vinden is. Je hebt dan een beter overzicht over je eigen digitale leven

Meer over Headway is te vinden op http://www.headway.me/ of op de website van SpinAwards.

SpinAwards voor Young Talent

De SpinAwards bestaan al sinds 1998 en worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting SpinAwards, die zich inzet voor het stimuleren van creativiteit en effectiviteit in digitale media.

De Young-talent competitie is een apart onderdeel van de SpinAwards. De Stichting SpinAwards vindt dat Young Talent daar een grote rol bij speelt. Daarom belonen ze al jaren, in samenwerking met het onderwijs, het beste jonge digitale talent in Nederland met de speciale Young Talent SpinAwards.

De prijzen worden uitgereikt aan Nederlandse en Belgische inzenders tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night, dit jaar op 16 april in The Warehouse Elementenstraat te Amsterdam.

Eerste deelnemende universiteit

De Universiteit Twente is de eerste universiteit die zich verbonden heeft aan de SpinAwards Young Talent. Gerrit van der Hoeven, opleidingsdirecteur van Creative Technology: "Door deelname aan de SpinAwards Young Talent bieden wij onze studenten een extra stimulans in ondernemerschap, creativiteit en digitaal denken. We geven ze een platform en de kans om zich te mengen onder het beste digitale talent van Nederland. En tevens de mogelijkheid om ideeën naar een hoger niveau te brengen door advies van de vakjury."