Inschrijven voor MKB Innovatie Top 100 kan tot 30 april

Ook dit jaar presenteert de Kamer van Koophandel de mooiste innovatie-etalage van Nederland: de MKB Innovatie Top 100! Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen zich voor deze tiende editie inschrijven tot 30 april 2015. Is de Nederlandse industrie dit jaar net zo innovatief als vorig jaar? In 2014 veroverde deze sector meer dan 30 plaatsen in de Top 100.

Micanti BV uit Amsterdam werd in 2014 uitgeroepen tot winnaar van de MKB Innovatie Top 100. Compagnons Eric Pieters en Rik Breur konden hun oren niet geloven. "Wij hadden er helemaal niet op gerekend, want er deden heel veel goede en grote innovatieve bedrijven mee", aldus Pieters. De gifvrije, zelfklevende folie Thorn-D van Micanti wordt gebruikt om op scheepswanden te plakken. De folie, is een gepatenteerde milieuvriendelijke oplossing waarmee de aangroei van organismen als zeepokken en mosselen aan oppervlakken van schepen tegen wordt gegaan.

Groot aanzien

Hoe belangrijk de award was voor meer bekendheid en verdere groei merkte Pieters direct na de uitreiking. "Het persbericht werd zelfs in alle belangrijke buitenlandse vakbladen opgenomen."

Ook tijdens zijn acquisitiebezoeken aan buitenlandse scheepvaartbedrijven merkte hij dat de MKB Innovatie Top 100-award wordt gezien als een keurmerk met groot aanzien. "Er werden deuren geopend die eerst gesloten bleven. Onze markt is nu de offshore in het Midden-Oosten. De Thorn-D folie is gewild, want de aangroei van zeepokken is daar een groot probleem. Het wordt gebruikt bij de offshore schepen die naar de olieplatforms varen."

Nomineer uw innovatie

Inschrijven kan tot 30 april via www.mkbinnovatietop100.nl. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de sector en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen negen jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in september 2015 bekend gemaakt.

Prestigieuze eer

In mei worden de nominaties beoordeeld door expertpanels.  Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google. Alexander Kraaij van Ecofont uit Utrecht voerde in 2013 deze lijst aan: "De media aandacht is overweldigend".