Informaticastudenten winnen Heel Holland Hackt

Met een app om data te filteren hebben de Nijmeegse informaticastudenten Martijn Nanne, Nicky van Rijsbergen, Arjen Zijlstra en Sietse Mooren de programmeerwedstrijd Heel Holland Hackt gewonnen.

Opdracht van de wedstrijd of hackathon was om binnen 24 uur een beveiligingsapp te ontwikkelen. De vier studenten richtten zich op de data die van en naar je smartphone worden gestuurd, ook als je die niet gebruikt.

Martijn Nanne: "Stel je hebt een zaklamp-appje op je telefoon – je wilt niet dat dat ineens willekeurige gegevens uit je telefoon naar een server gaat sturen. Om zoiets te voorkomen, moet je eerst in kaart brengen wat voor data er worden uitgewisseld. Vervolgens moet je die kunnen filteren, zodat je bepaalde datastromen met één druk op de knop stop kunt zetten. Daarvoor hebben wij een prototype van een app ontwikkeld."
En daarmee wonnen ze een reischeque waarmee ze komend najaar naar een vergelijkbare wedstrijd kunnen in New Jersey.

Bedrijfje

De studenten deden mee onder de naam Blackmoose applications, tevens de naam waaronder ze onlangs een bedrijfje zijn begonnen. Binnenkort hopen ze daarmee hun eerste evenementenapp op de markt te brengen.

Heel Holland Hackt werd georganiseerd door Infradata en Surfnet.