Sioux neemt honderden kinderen mee op tijdreis door techniek

Technologiebedrijf Sioux nam vorige week meer dan 700 kinderen en ouders mee op een reis door de tijd in het Evoluon in Eindhoven. Tijdens het Hot-or- Not: The Next Generation evenement werden de bezoekers getrakteerd op het thema ‘Back to the Future’ en werd er kennis gemaakt met technische innovaties uit het verleden, heden en de toekomst. Hierbij keek Sioux niet alleen 30 jaar terug in de tijd, maar vooral ook 30 jaar vooruit. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel maakte de dag compleet met een interactieve lezing waarin hij samen met de jeugd vooruit keek naar wat 2045 te bieden heeft.

Met deze techniekdag wil Sioux de jeugd aansporen om na te denken over de toekomst en de oneindige mogelijkheden die de techniek te bieden heeft. Van voetballende robots tot aan slimme apps en van een virtuele wereld tot aan medische innovaties. Diederik Jekel: "De ontwikkelingen op technologisch gebied gaan ontzettend hard. In 2045 kunnen we waarschijnlijk elkaars gedachten lezen en is een onzichtbaarheidsmantel gewoon bij de speelgoedwinkel te koop."

De technische wereld biedt oneindig veel mogelijkheden voor de toekomst. Dit werd nog eens extra beaamd door de vele tekeningen en toekomstvoorspellingen die in de tijdcapsule voor 2045 werden geplaatst: van vakanties op de maan tot een robot in ieder huishouden. Ron Willems (Sioux), John Blankendaal (Brainport) en Diederik Jekel sloten de tijdcapsule, die pas over dertig jaar weer zal worden geopend. Dan weten we wat er van al deze toekomstvoorspellingen echt terecht is gekomen.

Ron Willems: "Wij hebben een fantastische dag beleefd, met dank aan de bijdragen van de onderwijsinstellingen en mooie bedrijven uit de Brainport regio. Samen hebben we gestreefd om heel veel kinderen enthousiast te krijgen voor techniek. Aan de vele stralende gezichten te zien, hebben we dit doel zeker bereikt."