Record Amber Alert: 1140 SMS-berichten per seconde

Afgelopen week stuurde de politie een Amber Alert uit voor een 9-jarige jongen uit Utrecht, die woensdagochtend in goede gezondheid werd aangetroffen. De verstuurde Amber Alert per SMS, bereikte een piek van 1140 SMS-berichten per seconde: een absoluut record.

Het signalement van de jongen werd in de nacht van dinsdag op woensdag, en woensdagochtend verstuurd via bijna een miljoen SMS-berichten. MessageBird – het bedrijf dat zorg draagt voor de aflevering van de Amber Alerts per SMS – verstuurde de SMS-berichten met een recordsnelheid van 1140 berichten per seconde. Dit werd mogelijk door recente optimalisaties in het messaging netwerk naar KPN en Vodafone.

"Bij een Amber Alert is het niet verrassend dat letterlijk elke seconde telt," aldus Robert Vis, CEO van MessageBird. "Ons team staat dag en nacht klaar voor het geval de politie besluit een alert uit te sturen. We zijn dit keer extra trots dat we door onze technische optimalisatie kunnen bijdragen aan een nog snellere aflevering aan 800 000 Nederlanders."

Amber Alert is het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. Voor dit succesvolle burgerparticipatie-initiatief worden de gebruikers onder andere via een SMS-alert op de hoogte gebracht als de politie vreest dat het leven van een vermist kind gevaar loopt.