Philips wint 52 designprijzen

Koninklijke Philips heeft 52 prijzen in de wacht gesleept bij de iF Design Awards 2015, een van de oudste en meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld.

Volgens de jury hebben Philips-ontwerpen "op indrukwekkende wijze" hun meerwaarde aangetoond in alle vijf categorieën van de iF Design Awards: producten, communicatie, verpakkingen, binnenhuisarchitectuur en professionele concepten.

Tijdens de uitreikingsceremonie, die plaatsvond op 27 februari in München, ontving Philips twee Gold-onderscheidingen, één voor Philips VisaCare in de categorie Producten en één voor IntelliVue Google Glass in de categorie Professionele Concepten.

VisaCare

Met VisaCare kunnen gebruikers in alle rust thuis een professionele microdermabrasiebehandeling ondergaan voor een stevigere, jong uitziende huid. Dit exclusieve product voor vrouwen is ontworpen om de esthetische kwaliteiten van het Philips-portfolio schoonheidsproducten verder te versterken.

IntelliVue Google Glass

Door Philips IntelliVue-patiëntbewakingssystemen te combineren met Google-technologieën, heeft Philips de eerste succesvolle simulatie uitgevoerd voor de naadloze overdracht van vitale functies van patiënten naar Google Glass. Hierdoor zouden artsen op een volledig nieuwe manier snel toegang kunnen krijgen tot de informatie die zij nodig hebben, op het moment dat zij die nodig hebben.

"In de afgelopen 90 jaar hebben Philips-ontwerpers de levens van talloze mensen verbeterd met producten uiteenlopend van gloeilampen, radio’s, TV’s, CD’s, röntgenapparatuur en MRI-scanners tot koffiezetmachines en scheerapparaten", aldus Sean Carney, Chief Design Officer bij Philips. "Het recordaantal prestigieuze onderscheidingen dat wij mochten ontvangen, toont aan hoe Philips Design voortbouwt op zijn rijke geschiedenis van innovatie en vandaag de dag een prominentere rol dan ooit speelt binnen Philips en in de markt als geheel."

Philips beschikt over een team van ruim 500 ontwerpers, een van de grootste en meest diverse designteams ter wereld. Ontwerpers met 35 nationaliteiten werken vanuit 15 studio’s over de hele wereld, van Nederland tot Azië en de Verenigde Staten. Zij beschikken over expertise in vele disciplines, waaronder productontwerp, interactieontwerp, gegevensvisualisatie, dienstontwerp en comunicatieontwerp, evenals specifieke kennis en ervaring in het ontwerpen van zorg-, verlichtings- en consumentenproducten.

Kijk hier voor een overzicht van alle bekroonde Philips-ontwerpen en de bijbehorende afbeeldingen