Sioux kijkt met jeugd naar de technologische innovaties van de toekomst

Technologiebedrijf Sioux bundelt krachten met het onderwijs en bedrijfsleven om techniek te promoten onder jeugd. Samen met partners uit de Brainport regio wil Sioux op zondag 29 maart in het Evoluon de volgende generatie engineers inspireren.

Sioux biedt kinderen en hun ouders tijdens de Hot-or-Not: The Next Generation ‘Back to the Future‘ een blik op technologie van de toekomst, het heden en het verleden.

In de Back to the Future filmreeks uit 1985 wordt er een reis door de tijd gemaakt naar 2015 en krijgen we een blik op hoe de wereld eruit komt te zien. Anno nu weten we hoeveel er daadwerkelijk van al die voorspellingen terecht is gekomen. Geheel in filmstijl zal tijdens de gelijknamige Hot-or-Not ook in de tijd vooruit en achteruit worden gesprongen. Technische snufjes van de afgelopen 30 jaar vertellen hoe snel de wereld veranderd is en hoe technologie steeds meer een onderdeel wordt van onze samenleving.

Er wordt niet alleen gekeken naar het verleden en heden, maar vooral ook vooruit. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel vertelt zijn visie op de technieken die in 2045 gemeengoed zullen zijn. Zijn lezing wordt omlijst met een techniekmarkt waar interessante technologische innovaties van de afgelopen en komende jaren te zien zijn.

Tijdens de Hot-or-Not krijgen de bezoekers de gelegenheid om een tijdcapsule te vullen met hun voorspellingen voor 2045.

Hans Duisters, CEO Sioux: ‘Wij willen de jeugd vooral uitdagen om over de technologische innovaties van de toekomst na te denken. Op deze manier willen we ze enthousiast maken om ook zelf de techniek in te gaan en een goed werkklimaat in de Brainport-regio in stand te houden. De behoefte aan goede engineers zal de komende 30 jaar alleen maar toenemen.’

Aanmelden voor dit evenement kan via de Sioux website en is kosteloos: www.sioux.eu/backtothefuture