Alten Groep breidt in Nederland uit met EclipseIT

Alten breidt met de overname van EclipseIT, een onafhankelijke ICT dienstverlener gespecialiseerd in softwaretesten en business intelligence, de activiteiten in Nederland uit.

"Voor EclipseIT en zijn klanten betekent dit meer kansen en mogelijkheden", aldus directeur Stefan Burm. "Denk hierbij aan uitbreiding van het dienstenpakket met near- en offshore services." Voor Alten Nederland is de overname een strategische uitbreiding van de dienstverlening, die daarmee aansluit op de dienstverlening op internationaal niveau.

"In Nederland wordt met deze krachtenbundeling onze positie versterkt op gebied van testen. Verder is winst te behalen bij het samenwerken op het vlak van BI en softwaretesten bij een aantal gezamenlijke en nieuwe technologieklanten",  zegt Eric Haesen, directeur Alten Nederland. Alten heeft overigens al een bijzondere positie op gebied van Testen als enige ISTQB Global Partner ter wereld.

Het samengaan van beide partijen combineert de kracht van een globale speler als Alten met de niche kennis op het gebied van BI en softwaretesten van EclipseIT.