Artexis Easyfairs: beursorganisatie met nieuwe naam, strategie en bedrijfsidentiteit

Artexis Easyfairs is formeel samengevoegd tot één organisatie met een gemeenschappelijke bedrijfsidentiteit en missie: ‘Visit the future’. De gezamenlijke visie is ‘community’s dienen, toonaangevend zijn op het vlak van marketing en technologie, talent ontwikkelen en best practices binnen de Groep delen’.

Eric Everard, oprichter en directeur van Artexis Easyfairs, verklaart: "Dit zijn zeer opwindende tijden voor de meetings- en evenementensector. Dankzij onze nieuwe bedrijfsstrategie kunnen we een sleutelrol spelen in de evolutie van onze sector, voortbouwend op de vele synergieën binnen onze activiteiten."

De nieuwe Groep heet Artexis Easyfairs en omvat twee divisies die elk onder een andere merknaam handelen:

Easyfairs is organisator van evenementen, die "community’s een blik gunnen op hun toekomst, hen de tools en knowhow aanreiken om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien en een positieve ervaring bieden die hun leven kan veranderen".

Artexis is eigenaar en manager van evenementenlocaties, die "gepersonaliseerde en vernieuwende diensten biedt om de evenementen van de onderneming tot een succes te maken en tegelijk de gemeentelijke, lokale en regionale economie te stimuleren en te ontwikkelen".

Vastberaden

"Na de recente bekendmaking van onze Artexis-SMG joint venture zijn we vastberaden om een nog grotere impact te hebben op de economieën, dankzij uitmuntendheid in het beheer van openbare en particuliere conferentie- en expositiecentra", stelt Everard.

Easyfairs blijft zijn doel nastreven om het organiseren van beurzen voor alle deelnemers makkelijk te maken, maar doet dat voortaan via een bredere waaier aan gediversifieerde evenementformules. Die omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de ‘all-in formule’ waarbij Easyfairs zorgt voor de ruimte, de standbouw, de dienstverlening en promotionele middelen; een formule waarbij enkel de kale oppervlakte wordt gehuurd; de Confexformule voor een beurs met een conferentie; en business summit formule.

Artexis blijft ‘multi-format’ locaties uitbouwen, waar allerlei evenementen kunnen worden georganiseerd, van beurzen en conferenties tot concerten en sportevenementen.

Activiteitenverslag 

Artexis Easyfairs publiceerde zijn activiteitenverslag 2013-14 met daarin de doelstellingen voor de toekomst.

"Artexis Easyfairs is een familiebedrijf, een belangrijke eigenschap, want dit laat ons toe een langetermijnvisie na te streven", stelt Everard. "We herinvesteren 80% van onze winst in onze toekomstige projecten en activiteiten".