Fischertechnikclub Nederland in Veghel

De Fischertechnikclub Nederland houdt op zaterdag 7 februari 2015 een demonstratiedag in café De Stapperij in Veghel. De toegang is gratis. Fischertechnik is een constructie- en systeembouw waarmee op schaal echte modellen worden nagebouwd.

De Fischertechnikclub Nederland is een club modelbouwers van rond de 350 leden. Er worden modellen getoond die de leden thuis hebben gebouwd. Dit kan variëren van een auto, een kermismodel of een robot tot een grote kraan aan toe. De bouwers zijn in de leeftijd van 4 tot 80 jaar.

Polyamide

Fischertechnik wordt gemaakt door dezelfde fabrikant als de Fischer pluggen voor in de muur. De grondstof is in hoofdzaak polyamide. Fischertechnik was in de jaren ‘70 erg populair bij scholen als lesmateriaal en is nooit meer van de markt verdwenen.

Het gehele systeem is gebaseerd op een schuifconstructie waarbij nokjes in een halfopen gleuf worden geschoven. Voor de aandrijving van de modellen worden motoren gebruikt van 6 tot 24 volt. Verder wordt er gebruikgemaakt van schakelaars, pneumatische cilinders, mechanica, solartechniek en eventueel een interface voor de besturing met een computer.

De demonstratiedag vindt plaats op zaterdag 7 februari van 10:00 uur tot 16:00 uur plaats in café De Stapperij, De Bunders 3, 5467 JZ Veghel.