Koning & Hartman neemt specialist indoor mobiele communicatie over

Koning & Hartman neemt de indoor mobiele-communicatiespecialist RadioAccess over en verrijkt daarmee de portfolio op het gebied van mobiele communicatienetwerken en -oplossingen. De CEO’s van beide partijen ondertekenden daartoe een officiële overeenkomst in Amsterdam.

Koning & Hartman speelt met deze overname in op de groeiende vraag naar optimale bereikbaarheid. "De trends zijn duidelijk", zegt CEO Oswald Coene (Koning & Hartman), "de hoeveelheid data die we via internet versturen neemt in hoog tempo toe, we willen altijd en overal online en bereikbaar zijn en er is een toenemende vraag naar maximale breedband. Daarnaast moet het versturen van data ook nog eens zeer veilig en betrouwbaar zijn. Deze ontwikkelingen zorgen voor een aanhoudende groei van dit marktsegment. De overname van RadioAccess past binnen onze strategie waarin wij snel inspelen op deze trends en de groeiende marktvraag."

"Wij willen niet per se de grootste, maar wel de beste technische telecom- en netwerkdienstverlener van Nederland zijn", aldus Coene.

Koning & Hartman is van oudsher systeemleverancier van communicatieapparatuur in de openbare orde- en veiligheid en openbaar vervoer en specialist op het gebied van private communicatienetwerken en oplossingen voor indoor mobility zoals private GSM, Special Coverage Locations, maar ook C2000, het mobiele netwerk voor politie, brandweer en ambulances. De expertise en specialisatie op het gebied van mobiele communicatie van RadioAccess sluit hier goed op aan.

Het klantenbestand van RadioAccess, voornamelijk bedrijven binnen de telecom, maar ook veel zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijven binnen de industrie, biedt veel mogelijkheden voor Koning & Hartman. Daarnaast is RadioAccess innovatief op het gebied van Private GSM en LTE-, small-mells- en push-to-talk-oplossingen en dat zijn precies de mobiele-communicatieproducten en -diensten waarmee Koning & Hartman de markt op wil gaan.

RadioAccess wordt een zelfstandige business unit met 69 medewerkers binnen Koning & Hartman.