Uitstraling, beleving en techniek op Armaturenplein

Designers creëren eindeloos veel ontwerpen en ideeën op basis van de evoluerende mogelijkheden en groeiende kennis van led’s. Bij het ontwerpen van een armatuur staan uitstraling en beleving centraal, maar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de techniek worden niet uit het oog verloren.

Op het Armaturenplein op het Led Event op 2 december  krijgen bezoekers de gelegenheid om vernieuwende ontwikkelingen op het gebied van ledarmaturen te tonen. Via de website kan iedereen een armatuur aanmelden en kans maken op de titel ´Led-applicatie van 2014´.

Technische mogelijkheden staan op het Led Evenement centraal. Dit zijn hardware-, software- en test- & meetoplossingen. Maar op een Led Evenement mag verlichting natuurlijk niet ontbreken. Om deze reden wordt gevraagd aan de bezoekers om een zelf ontwikkelde ledarmatuur mee te nemen. Het concept is eenvoudig maar doeltreffend.

Neem een applicatie mee en laat zien welke technische keuzes er zijn gemaakt en welke uitdagingen er waren. In 2013 was het Vitaallicht die met de titel "LED-applicatie van 2013" naar huis. Door middel van de energiezuinige innovatieve ledtechniek verandert Vitaallicht mee met het natuurlijke ritme van de zon. De lamp komt op, schijnt ‘s middags het felst en gaat weer onder. De verschillende kleuren en intensiteiten van het licht verschaffen de mens de juiste energie op het juiste moment.

Heeft u de ledapplicatie van 2014 ontwikkeld of vindt u het leuk om een armatuur mee te nemen? Meld uw armatuur en uzelf als bezoeker aan via de website.