Kinderen zelf aan de slag met elektronica bij Sioux

Technologiebedrijf Sioux opende op 22 oktober zijn deuren voor de techneuten van de toekomst. Ruim vijftig kinderen van acht jaar en ouder konden kennis maken met de wereld van de elektronica via de bouwstenen van littleBits.

Na een korte introductie om de modules te leren kennen werd er in kleine groepjes gebouwd aan onder andere een synthesizer en een rijdende robot die zelfstandig een lijn kan volgen. Jongens en meisjes werkten zij aan zij aan innovatieve oplossingen. De led’s knipperden, de geluiden vlogen je om de oren en dat alles werd goed geregeld met de nodige dimmers en schakelaars.

Dat meiden techniek ook steeds interessanter vinden was goed te zien tijdens de workshop. Een derde van de deelnemers was meisje, wat onderstreept dat meiden de weg naar techniek gelukkig ook steeds beter weten te vinden.

De workshops stonden onder deskundige leiding van elektronica-ontwerper Tonio Habets. Tonio: "Ik vind het ontzettend leuk om mijn passie voor techniek met de volgende generatie te delen. Als je ziet hoe enthousiast kinderen zelf met elektronica aan de slag gaan, dan doet mij dat enorm veel plezier. Het is belangrijk om de passie voor techniek veel te blijven delen met de jeugd, omdat er nog altijd een chronisch tekort aan technici is. Als we door het organiseren van deze evenementen daar verandering in kunnen brengen, dan zet ik me daar graag voor in."

Hot-or-Not: The Next Generation

Wanneer wij over een aantal jaren nog voldoende goede technici in Nederland willen hebben, is het belangrijk om techniek te blijven promoten onder de jeugd. Sioux draagt daar als bedrijf graag aan bij organiseert daarom onder de noemer van Hot-or-Not: The Next Generation technische evenementen voor de volgende generatie.