Ontwerper Rogier van der Heide ambassadeur van het Internationaal Jaar van het Licht 2015

De Nederlandse organisatie van het Internationaal Jaar van het Licht 2015 (IYL2015) heeft de ontwerper Rogier van der Heide benoemd tot ambassadeur. Hiermee krijgt de Stichting International Year of Light 2015 NL een gezicht dat ook internationaal zeer bekend is in de wereld van verlichting en lichtontwerp.

2015 is door de Unesco en de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Licht: International Year of Light 2015. Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd om het belang van licht voor ons dagelijks leven te benadrukken. De Stichting International Year of Light 2015 NL coördineert alle activiteiten in Nederland, in samenwerking met de internationale organisatie. IYL2015 zoomt met een scala aan activiteiten en projecten in op alle aspecten van licht: wetenschap, kunst, cultuur en duurzaamheid. Hiermee geeft IYL2015 licht en verlichting in de volle breedte de aandacht.

"Als stichting hebben wij talloze ideeën om het Internationaal Jaar van het Licht 2015 in Nederland gedurende heel 2015 vorm te geven. Met Rogier van der Heide hebben wij niet alleen zijn expertise in huis, maar ook zijn omvangrijke netwerk in de internationale wereld van licht en innovatie. Wij zijn dan ook verheugd dat Rogier nu onze ambassadeur is", zegt prof.dr. Kobus Kuipers, voorzitter van de Stichting International Year of Light 2015 NL en groepsleider op FOM-instituut Amolf.

Rogier van der Heide voegt toe: "Het is voor mij een eer om ambassadeur te zijn. Ik draag natuurlijk graag bij aan de ambitie van de VN om met licht de grote uitdagingen op het gebied van energie en welzijn aan te gaan, en hoop dat vele organisaties in Nederland zullen meedoen."

Tot 1 augustus was Rogier van der Heide Chief Design Officer van Philips Lighting, en sinds 2011 is hij artistiek directeur van het Amsterdam Light Festival. Hij ontwierp onder meer de verlichting voor het Rijksmuseum in Amsterdam en voor het Olympisch Stadion in Beijing, China.