Feda-sectie Hydraulic Solutions introduceert zesde Technische Leergang tijdens WoTS

Op woensdag 1 oktober presenteert de Feda-sectie Hydraulic Solutions tijdens de WoTS 2014 de zesde Technische Leergang. Na recente leerboeken over proportionaal hydrauliek en hydrauliek filtratie gaat de zesde editie over leidingwerk bestaande uit leidingen, slangen en koppelingen.

De zesde Technische Leergang is gemaakt in nauwe samenwerking met Delta Press een onderdeel van uitgeverij MK Publishing en de industrie. Vanuit de industrie hebben Hydroflex, Eriks, Powerflex, Pirtek, Epe-Goldman, Hydrasun, Parker Hannifin en Bosch Rexroth meegewerkt aan de nieuwe uitgave, die ook op nadrukkelijk verzoek van deze partijen is verschenen.

Kennis van leidingwerk, slangen, koppelingen en appendages is noodzakelijk om in de praktijk op een verantwoorde en veilige wijze met deze producten om te gaan. Ondeskundig en onjuist aangelegd leidingwerk, foutief geassembleerde slangassemblages, gebruik van verkeerde koppelingen of een onjuiste keuze van pijp- en slangmateriaal kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. En ook het effect op het milieu, de kosten daarvan en de kosten van stilstand (‘downtime’) als gevolg van falend leidingwerk moeten niet worden onderschat! Vanuit de wetgeving worden de technische veiligheidseisen voor systemen steeds verder aangescherpt wat ook gevolgen heeft voor de leidingtechniek.

Op 1 oktober overhandigt Feda-bestuurslid Arjan Coppens de eerste edities van de zesde Technische Leergang aanbieden aan de deelnemende bedrijven en de auteur Rob van den Brink. Dat gebeurt op het Feda paviljoen op de WoTS om 15.30 u. Vanaf 1 oktober is het boek te bestellen via http://www.mkpublishing.nl/.