Nieuwe directie bij Parker Hannifin BeLux

Na meer dan 12 jaar Parker Hannifin BeLux te hebben geleid, ging Frans Heirbaut, General Manager, op juli 1 met pensioen. Tijdens zijn professionele loopbaan van 41 jaar, bekleedde Heirbaut verschillende functies met inbegrip van product manager, marketing director Europe en vice president, in bedrijven gevestigd in Frankrijk en Nederland. Sinds november 2001 was hij de general manager van de Sales Company Parker Hannifin BeLux in Nijvel.

Sinds het vertrek van Frans Heirbaut heeft Eddy Vanswijgenhoven de verantwoordelijkheid voor de activiteiten en het personeel van de Sales Company BeLux in Nijvel overgenomen.

Eddy Vanswijgenhoven begon bij Parker in 2004 met de acquisitie van Advanced Products NV in Boom, waar hij engineering- en quality manager was gedurende 3 jaar. Voordien bekleedde hij diverse functies variërend van research engineer tot project manager bij verschillende universiteiten en privébedrijven, zowel in noord-amerika als in belgië. in 2006 werd Vanswijgenhoven business unit manager PTFE binnen de Packaging Division Europa waar hij verantwoordelijk was voor activiteiten in België, Denemarken en Tsjechië.

In 2009 werd hij gepromoveerd tot general manager van de Packaging Division Europa (800 werknemers over 5 locaties in Europa), met extra verantwoordelijkheid voor locaties in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.