Imtech zet beslissende stap in financieel herstel

Het onfortuinlijke Imtech heeft plannen bekendgemaakt voor een aanzienlijke schuldenreductie en verbetering van de financiële structuur. Imtech zal zijn vermogen versterken met een claimemissie van 600 miljoen euro. Die emissie wordt gegarandeerd door ING, Rabobank, Commerzbank en ABN Amro door middel van een ‘volume underwriting commitment’. Royal Imtech zal de claimemissie lanceren na toestemming van de aandeelhouders in een buitengewone vergadering van aandeelhouders die gehouden zal worden op 7 oktober.

Daarnaast heeft Royal Imtech een nieuwe overeenkomst gesloten met zijn belangrijkste financiers. Het betreft een uitgebreide financiële oplossing als basis voor het stabiliseren van de operaties.

Een andere belangrijke stap in het schuldreductie programma is de verkoop van de divisie Imtech ICT. Imtech heeft hiervoor overeenstemming bereikt met Vinci S.A. tegen een ondernemingswaarde van 255 miljoen euro. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Imtech zijn tevreden met dit resultaat.

De verkoop van de divisie ICT in combinatie met een volledig gegarandeerde claimemissie en significante veranderingen in de financiële overeenkomsten, zullen de schuld aanzienlijk reduceren en de financiële structuur normaliseren. De steun van Imtech’s financiers is een sterk signaal van vertrouwen in het bedrijf.