Oosterberg verhuist naar Apeldoorn

Elektrotechnische groothandel Oosterberg verhuist van Zutphen naar bedrijventerrein Ecofactorij te Apeldoorn. In juli 2014 werd eerst het distributiecentrum verplaatst, daarna volgt in fasen het hoofdkantoor. De vestiging in Zutphen blijft een balie en een voorraadmagazijn behouden.

Oosterberg is een groothandel met meer dan 250 medewerkers, twintig vestigingen in het land en een jaaromzet van ruim € 100 miljoen. Het familiebedrijf – sinds 1893 – wordt geleid door de vierde generatie Oosterberg. Met de verhuizing van Zutphen naar Apeldoorn is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. "In Zutphen zitten we in acht panden verspreid over vier verschillende locaties", legt directeur Flip Oosterberg uit. "Zowel qua infrastructuur als logistiek maken we nu een flinke sprong voorwaarts. Daarnaast ligt de Ecofactorij in Apeldoorn veel gunstiger ten opzichte van de A1 en A50 dan onze huidige panden."

Oosterberg levert op dit moment voornamelijk aan kleine en middelgrote installateurs in Nederland. Door te kiezen voor een centrale locatie van het distributiecentrum verwacht de groothandel ook meer grote nationaal opererende installatiebedrijven aan zich te binden. "Ondanks de crisis zijn we de afgelopen jaren telkens gegroeid. En die groei hopen we met de verhuizing naar dit nieuwe pand in Apeldoorn verder uit te bouwen", aldus Flip Oosterberg.

Het nieuwe distributiecentrum en hoofdkantoor worden gevestigd in het voormalige pand van HSL en telt 16 000 vierkante meter. Door de verbeterde infrastructuur en logistiek kan er door de groothandel op deze locatie een flinke efficiencyslag worden gemaakt. In totaal komen er 55 logistieke medewerkers in het nieuwe distributiecentrum te werken. De stafmedewerkers op het hoofdkantoor in Zutphen zullen in fasen naar het nieuwe pand verhuizen.