Emerson breidt Europees onderzoekscentrum voor precisie-flowengineering uit

Emerson Process Management heeft een Technology Design Centre gevestigd op zijn bedrijfscampus in het Roemeense Cluj-Napoca. Dat centrum gaat flow- en dichtheidsproductenlijn en de Roxar meettechnologie ondersteunen.

Met het oog op de ontwikkelingen van de Micro Motion dichtheids- en viscositeitsproductenlijn, heeft Emerson werktuigbouwkundigen aangetrokken via de Technische Universiteit van Cluj-Napoca en vanuit andere technologische bedrijfsonderdelen binnen de organisatie. Deze technici richten zich op de ontwikkeling en verbetering van producten die in de procesindustrie helpen bij de uitdagingen rond het meten van dichtheid en viscositeit.

"Het lokaal ondersteunen van klanten is een belangrijk strategisch initiatief van Emerson", aldus Andy Dudiak, vice president en general manager van Emerson’s business unit Micro Motion.  "Recente investeringen in gebouwen en productietechnologie weerspiegelen deze prioriteit en wij zijn blij dat we nu beschikken over de technische middelen om dit commitment verder te ondersteunen."

De nieuwe technici worden onderdeel van een al bestaande groep in Cluj-Napoca, die zich bezighoudt met het ontwikkelen van Roxar-producten. De samenwerking levert een breed-geörienteerd, ervaren team op dat een natuurlijke kweekvijver vormt voor voortdurende verbetering en technologische ontwikkeling. Op basis van een ‘best-practice’-model worden technici en test-faciliteiten in de buurt van productiefaciliteiten geplaatst. Er worden dan ook extra laboratoria gebouwd ter ondersteuning van de mechanische, elektrische en flow-testactiviteiten. 

Het eerste team technici ter ondersteuning van de ontwikkeling van Micro Motion-producten is onlangs gestart. Emerson is van plan om de komende vijf jaar meer technici aan te nemen ter ondersteuning van de flow- en dichtheidsproductlijnen. Na verloop van tijd zullen naar verwachting extra technici worden geworven om het volledige Micro Motion-productportfolio te ondersteunen.

Het nieuwe gebouw in het Roemeense Cluj-Napoca maakt deel uit van een eerder aangekondigde investering van 60 miljoen dollar die het bedrijf doet om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar haar flow-meetproducten en -diensten in Europa en andere regio’s. Het nieuwe gebouw biedt 18.800 vierkante meter ruimte aan productie, kalibratie, onderzoek en ontwikkeling en voor trainingsfaciliteiten voor de Micro Motion, Rosemount® flow en Roxar flow-producten van Emerson. De faciliteiten bieden moderne en ruime productievoorzieningen plus kantoren voor technische dienstverlening en klant-ondersteuning en voldoen aan de strengste eisen wat betreft hoogwaardige en traceerbare kalibratie. De flow-producten van Emerson verkeren momenteel in een overgangsfase. De volledige capaciteit voor alle technologieën zal naar verwachting tegen het einde van 2014 zijn bereikt. De nieuwe faciliteit zorgt voor een uitbreiding van het huidige Europese netwerk van Emerson, waaronder het bestaande Flow Technology Centre in het Nederlandse Ede.