Technologiestichting STW gaat nieuw nano-programma begeleiden

NanoLabNL-voorzitter Miriam Luizink van de Universiteit Twente en STW-directeur Eppo Bruins ondertekenden onlang een overeenkomst voor de uitvoer van het programmabureau NanoLabNL Quantum Electrical Engineering (QuEEN).

Op 1 juli ontving NanoLabNL van Staatsecretaris Sander Dekker van OCW en voorzitter Jos Engelen van NWO al 17 miljoen euro voor het QuEEN-programma. Het geld is bestemd voor de fabricage van nieuwe materialen, sensoren en apparaten met unieke nanostructuren zoals complexe detectoren die minieme krachten kunnen meten. Nu is duidelijk dat Technologiestichting STW het programmamanagement van NanoLabNL QuEEN zal uitvoeren.

Nanoscale devices zijn belangrijk voor onderzoek naar de kwuantumcomputer, piëzomaterialen, de inkjet-industrie en voor kleinschalige productie van diagnostische apparaten in de medische sector. NWO en OCW investeren zo in hoogwaardige apparatuur voor toponderzoek.

NanoLabNL is het Nederlandse centrum voor onderzoek en innovatie in nanotechnologie, met locaties in Twente, Delft, Groningen en Eindhoven. Het faciliteert hoogwaardige infrastructuur voor universiteiten, jonge bedrijven, researchinstituten en gevestigde industrieën.
http://www.nanolabnl.nl/