Machinefabriek Amersfoort wint Goldene Tulpe

Machinefabriek Amersfoort uit IJsselstein heeft de Goldene Tulpe gewonnen voor de meest aansprekende stand op de Hannover Messe in het Nevat-Collectief. André Amersfoort ontving de prijs uit handen van Marc Siemering, directeur van de Hannover Messe. De tweede prijs ging naar de Nijdra uit Middenbeemster en de derde naar Braakhuis uit Borne.

Nieuw dit jaar is  de ‘Holland Industrial Supply Award’. Deze werd uitgereikt aan de meest aansprekende exposant in het hele Holland Industrial Supply Paviljoen, waarin naast Nevat-leden ook de leden van Brainport Industries, Mikrocentrum en Metaalunie exposeerden – in totaal 76 deelnemers op 1250 vierkante meter. Deze prijs werd gewonnen door de firma Wetering uit Boxtel. Jeroen Rondeel mocht de wisseltrofee in ontvangt nemen van Ineké Dezentjé-Hamming, directeur van FME-CWM.

    

Een professionele en onpartijdige internationale jury – bestaande uit afgevaardigden van de internationale vakpers en marketingspecialisten van de beursorganisatie – heeft tijdens de beursdagen in Hannover alle stands op het Nederlands collectief onder de loep genomen. Daarbij werd onder andere gekeken naar de communicatieve kracht van de boodschap, de gekozen focus en of de core-business van de exposant daarbij ook direct duidelijk wordt. Tevens is gekeken of de stand bezoekersvriendelijk is en de standbemanning bezoekers met een proactieve houding tegemoet trad. Machinefabriek Amersfoort en firma Wetering wisten de genoemde criteria het best in te vullen.

Machinefabriek Amersfoort is gespecialiseerd in het met grote precisie verspanend bewerken van grote en zware componenten. De veelal internationale klanten bevinden zich in kapitaalintensieve sectoren als machinebouw, windenergie, offshore en scheepsbouw. Bij dit bedrijf kunnen grote werkstukken via (diep)boren of draaien tot 130 ton worden bewerkt. Frezen kan zelfs tot 200 ton.

Wetering is specialist in het ontwerpen, warmpersen en verspanen van complexe producten uit non-ferro legeringen, van kleine tot middelgrote series. Wetering onderscheidt zich niet alleen door zelf te produceren, maar ook door actief mee te denken in het creëren van oplossingen in koper, messing en aluminium. Ook voor producten waar men niet zo snel aan koperlegeringen denkt.

De Goldene Tulpe en de Holland Industrial Supply Award zijn een initiatief van Nevat, die met deze prijzen de Nederlandse deelnemers wil stimuleren om aandacht te schenken aan de voorbereiding op hun deelname aan de Hannover Messe en aan de esthetiek en functionaliteit van de stands.

Volgend jaar weer gezamenlijk naar Hannover

De vier organisaties (Nevat, Metaalunie, Brainport Industries en Mikrocentrum) die zich voor het eerst op de Hannover Messe 2014 in één paviljoen hebben gepresenteerd, hebben de intentie uitgesproken om ook volgend jaar samen op te trekken richting deze grootste industriebeurs ter wereld. De leden van de vier partijen zijn lovend over deze samenwerking. Vooral de imposante presentatie van één groot paviljoen was een schot in de roos.

Aan het eind van de beurs hebben de organisatoren besloten om ook komend jaar gezamenlijk op te trekken. Met als doel om Nederlandse maakindustrie als hoogwaardige technologische partner internationaal te positioneren.

Ook de overheid zal worden uitgenodigd om komend jaar weer mee te doen om de opgebouwde exportkracht van de Nederlandse technologische industrie verder te benutten.