Science Acts: acht speciale publieksavonden over 400 jaar wetenschap

Science Acts is een reeks van acht speciale publieksavonden bij de tentoonstelling ‘For Infinity: 400 jaar wetenschap’. Deze speciale avondopenstellingen zijn een samensmelting van muziek, kunst én 400 jaar Groningse wetenschap in de historische Der Aa-kerk.

Science LinX organiseert deze avonden voor een breed publiek om een aantal thema’s van de expositie verder uit te lichten. In de eerste Science Acts op 24 april gaat het om een muziektheatervoorstelling van ‘De Groeten’ en een publiekslezing over hoe veroudering werkt van prof.dr. Peter Lansdorp, directeur van het European Research Institute on the Biology of Ageing (ERIBA).

Science Acts #01

Healthy Ageing kunst: theatervoorstelling ‘Alle Gekheid’

In de nieuwste muziektheatervoorstelling van De Groeten snijden de dames letterlijk en figuurlijk het uiterlijk aan. Op een absurde, treffende manier brengen ze de drang naar ‘eeuwig jong zijn’ in beeld, maar ook de consequenties die dit met zich mee kan brengen. Zet je de tijd stil om schoonheid te behouden, of accepteer je de vergankelijkheid? Wordt het vriezen of verliezen? Vanuit een ijscokar spelen ze verschillende kanten van dit onderwerp uit.

Healthy Ageing kennis: professor Peter Lansdorp , directeur van het European Research Institute on the Biology of Ageing (Eriba) zoekt naar antwoorden op de vraag hoe het verouderingsproces werkt, hij begint daarvoor bij de uiteinden van chromosomen. Door onderzoek naar veroudering te bundelen proberen de wetenschappers van Eriba de mechanismen van veroudering en bijbehorende ziekten te ontrafelen.

Healthy Ageing in de tentoonstelling:

Ontdek in de Ageing Machine hoe je er over 30 jaar uitziet, en creëer zelf leven in de Game of Life. Vind antwoorden op vragen als: Hoe blijven we langer gezond, gelukkig en maatschappelijk actief? Welke factoren bepalen ons lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden?

In de tentoonstelling komt Healthy Ageing naar voren in de modules ‘leven & dood’, ‘jong & oud’ en ‘ziek & gezond’.

Meepraten via

Facebook: Eventpagina
Twitter: #scienceacts