Druppelende robot-tuinman watert met precisie (video)

De nieuwste thuishulp is een robot die luistert naar de naam Droplet. Hij zorgt zelfstanding voor de tuinplanten. Technisch gezien gaat het om een slimme sproeier, maar in feite is het meer een automatische tuinslang die alleen mikt op planten (of iets anders als je dat wilt) tot op zo’n 10 meter afstand. De filosofie achter Droplet is dat hij moet leiden tot besparing van water.

Natuurlijk moet Droplet voor gebruik nog een beetje worden geconfigureerd. Nadat de namen van de planten met behulp vantelefoon, tablet of laptop zijn ingevoerd, moet ook op al die planten een waterstraal worden gericht, zodat Droplet de locaties van de planten kan onthouden. De robot zoekt dan via WiFi in verschillende bronnen op hoe vaak de verschillende planten water moeten krijgen en hoe veel. Als er regen wordt voorspeld doet Droplet het even kalm aan met water – daarvoor verwerkt hij reaal-time data van duizenden weerstations.

De ontwikkelaars stellen dat Droplet het waterverbruik met wel 90% kan beperken. Dat is aanzienlijk, zeker omdat tuinsproeiers tot de grootste waterverspillers behoren. Ook zeggen zij dat de jaarlijkse besparing de kostprijs al bijna rechtvaardigt. Tenminste, als je nu een pre-order plaatst bij Amazon voor $ 300.

http://smartdroplet.com/