Van de Wetering naarTEDxBinnenhof

Jeroen Rondeel van Metaalperswerk van de Wetering gaat op maandag 31 maart 2014 een TEDxTalk houden tijdens de tweede editie van TEDxBinnenhof, het internationale podium voor innovaties van Nederlandse bodem. Rondeel is algemeen directeur bij Van de Wetering in Boxtel. Acht kandidaten mogen hun innovatieve idee presenteren in een TEDxTalk

FME heeft zich als partner verbonden aan TEDxBinnenhof vanuit de overtuiging dat technologie een wezenlijke bijdrage levert aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink zegt over het belang van TEDxBinnenhof als podium voor de Nederlandse technologische industrie: "Klimaatveranderingen, betaalbare gezondheidszorg, voedselveiligheid en energiebesparing; onze achterban – de technologische industrie – is als geen ander in staat om innovatieve oplossingen voor global challenges te bedenken én te produceren. Dat brengen we graag voor het voetlicht."

Planten melken

Rondeel heeft zijn TEDxTalk behaald met de inzending ‘Blue Innovation: de plant als nieuwe chemiefabriek’. Hij presenteerde zijn idee om inhoudsstoffen te winnen door planten te melken op het FME Congres The Next Generation – Together Tomorrow in november vorig jaar. Tijdens dat congres werden in totaal zeven pitchpresentaties gegeven. Alle inzendingen waren gelieerd aan Powered by Dutch Technology, het initiatief om in clusters samen te werken, kennis te delen en de verdienkracht te vergroten.

300 ideeën

Er werden ruim 300 ideeën voor TEDxBinnenhof 2014 ingestuurd. Astronaut en techniekambassadeur André Kuipers, licentiehouder van TEDxBinnenhof Jim Stolze en directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken Bertholt Leeftink hebben – na de diverse voorrondes door de partners – er acht geselecteerd die op TedxBinnenhof 2014 een TEDxTalk gaan houden.