FME zoekt inspirerende technologische innovaties voor TEDxBinnenhof

FME heeft zich als partner verbonden aan TEDxBinnenhof 2014. TEDxBinnenhof is hét internationale podium voor innovatieve ideeën van Nederlandse bodem. Het uitgangspunt hierbij is dat de innovatie moet kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst en dat sluit naadloos aan bij Powered by Dutch Technology.

Onder het label Powered by Dutch Technology richt de technologische industrie zich gezamenlijk op de oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die spelen rond bijvoorbeeld zorg, voedsel en klimaat. Onder dit label zijn begin dit jaar drie clusters van start gegaan; Life Sciences & Health, Agro & Food en Bebouwde Omgeving. FME is er van overtuigd dat deze clusters een prominente rol gaan vervullen bij de aanpak van die problemen.

Inspireer ons en de wereld

Als partner van TEDxBinnenhof 2014 heeft FME het recht om een eigen pitch te houden en een selectie van de beste ideeën voor te dragen. Deze officiële voorronde wordt gehouden tijdens het FME Congres The Next Generation – Together Tomorrow op woensdag 13 november 2013. Wie nieuwe inzichten heeft, onverwachte invalshoeken of baanbrekende plannen -kortom duurzame ideeën die ertoe doen en ons en de wereld kunnen inspireren, kan deze kenbaar maken bij FME. FME-leden, gaan vervolgens stemmen. De inzending met de meeste stemmen wordt voorgedragen voor aan TEDxBinnenhof 2014. De tien geselecteerde TEDxTalks (*) worden wereldwijd via livestreams uitgezonden. Ideeën zijn welkom tot uiterlijk vrijdag 11 oktober 2013.

Kijk hier voor meer informatie over TEDxBinnenhof en de deelnamecriteria.  Inschrijven is mogelijk via www.fme.nl/pitchesTEDx. Afhankelijk van het aantal inzendingen wordt er voorafgaand aan het FME Congres mogelijk een voorselectie gehouden.

Exposure TEDxBinnenhof 2012

  • 3800 ‘live’ viewing partners, waaronder 39 actief participerende ambassades;
  • 550 gasten in de Ridderzaal, onder wie het Koninklijk paar;
  • 180.000 pageviews op de website;
  • 7 uur trending topic op Twitter met 4429 tweets;
  • 61 nieuwsartikelen in de media;
  • uitzendingen RTL Z, BNR, reportage Eenvandaag en Tros TV Show

Lees ook

*) De licentiehouder van TEDxBinnenhof bepaalt wie er uiteindelijk op het podium komt voor een TEDxTalk. FME heeft hier geen invloed op.