GreenPeak opent vestiging in China

Leverancier van low-power HF-halfgeleiders GreenPeak Technologies heeft zijn internationale activiteiten uitgebreid met de opening van een nieuw kantoor in Honkong. Greenpeak had al vestigingen in Tokio en Seoel.

"China is een ongelooflijk bruisende markt – met de opening van ons kantoor in deze regio willen we de ondersteuning voor ons snel groeiend klantenbestand versterken", zegt Frans Frielink, VP Business Development bij GreenPeak Technologies. "China biedt een enorm marktpotentieel en het openen van dit kantoor is essentieel voor onze klanten daar. Ook zal het voor ons groei mogelijk maken. We werken al langere tijd met klanten en hun OEM’s in deze regio en deze nieuwe vestiging zal hen helpen om nog succesvoller te worden in de Smart Home markt."

GreenPeak Technologies is een ‘fabless’  halfgeleideronderneming, toonaangevend in het Zigbee-marktsegment, met een groot aanbod aan halfgeleiderproducten en software voor Smart Home datacommunicatie en het ‘Internet of Things’.
De oprichters van GreenPeak hebben belangrijke bijdragen geleverd aan de uitvinding van WiFi. GreenPeak wordt algemeen gezien als leidend  bij de ontwikkelingen van draadloze technologieën voor consumentenelektronica  De hoofdvestiging van het bedrijf staat in Utrecht, verder zijn er kantoren in België, Frankrijk, de VS, China, Japan en Korea.