High Tech Ontdekkingsroute op 1 juni

Op zaterdag 1 juni opent een groot aantal toptechnologiebedrijven en kennisinstellingen in regio’s Eindhoven, Twente en Delft hun deuren voor het grote publiek. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “Dit is een eerste stap naar een landelijke open dag van technologische bedrijven. Door de deuren te openen kan iedereen zaterdag 1 juni zelf ervaren welke prachtige, innovatieve producten we in Nederland maken.”

Vorig jaar vond de High Tech Ontdekkingsroute voor het eerst plaats in de Brainport regio als onderdeel van de Dutch Technology Week. FME zorgt dit jaar voor uitbreiding van de High Tech Ontdekkingsroute naar regio’s Twente en Delft, in samenwerking met Brainport Development en de ING. Met de open dag geven technologische bedrijven en kennisinstellingen het grote publiek een kijkje in de keuken. Ineke Dezentjé Hamming: "Technische uitvindingen die hier in Nederland gedaan worden, gaan de hele wereld over. Dat is bij veel mensen niet bekend. En dat terwijl wij alle reden hebben om hier trots op te zijn."

  

Aanjager

"Technische innovatie is een belangrijke aanjager van de Nederlandse economie,"stelt Ruud van Dusschoten, directeur Grootbedrijf en Instellingen van de ING. "Het stelt ons onder meer in staat om efficiënter te produceren en om buitenlandse markten te veroveren. Nederland heeft een goede naam op dit gebied. Iedereen kan dit zelf ervaren tijdens de High Tech Ontdekkingsroute." John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries: "De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 1 juni geeft u de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de high tech bedrijven in Nederland. We zien u dan graag."

  

Kijkje

Op zaterdag 1 juni geven toptechnologie bedrijven en kennisinstellingen in de regio’s Eindhoven, Twente en Delft een kijkje achter de schermen. Waar deuren normaal gesloten blijven, krijgen bezoekers nu rondleidingen, toegang tot onderzoekslaboratoria en clean rooms en door middel van proeven de mogelijkheid om techniek te ervaren. De dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen, van jong tot oud.

Dutch Technology Week

Van 31 mei tot en met 7 juni 2013 wordt voor de tweede keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen tijdens deze week ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Brainport Regio Eindhoven levert geweldige prestaties op high tech gebied en daar is de high tech industrie ontzettend trots op. Met een week vol evenementen kun je zien en beleven dat technologie uitdagend, fun en kansrijk is om in te werken, te studeren, te ondernemen en te investeren.

bron: Dutch Technology Week