Laatste voorbereidingen voor economische missie naar Brazilië

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseert van 9 tot en met 13 april een economische missie naar Brazilië. De missie staat onder leiding van minister Melanie Schultz van Haegen en doet de steden São Paulo en Rio de Janeiro aan. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink is zakelijk leider van de missie. De ontmoeting met de Braziliaanse ambassadeur in Nederland vormde voor haar een van de laatste voorbereidingen voor deze missie.

De Braziliaanse ambassadeur heeft de FME-voorzitter bijgepraat over de jongste economische ontwikkelingen. Ineke Dezentjé: "Van de 196 miljoen Braziliaanse inwoners behoren 100 miljoen tot de nieuwe middenklasse. Dit biedt perspectieven voor het Nederlandse bedrijfsleven."

De belangrijke aandachtsgebieden tijdens de missie zijn: havenontwikkeling & achterlandverbindingen, maritiem transport & logistiek, intelligent transport systems & logistics, toelevering scheepsbouw, waterbeheer en afvalverwerking. In totaal nemen ruim 30 bedrijven deel aan deze missie.

Verstevigen samenwerkingsrelatie

Doel van het bezoek aan Brazilië is het verstevigen van de samenwerkingsrelatie met de verschillende partners bij de Braziliaanse overheid, het Nederlandse bedrijfsleven op de Braziliaanse markt introduceren en ondersteunen. De goede bilaterale relatie tussen Nederland en Brazilië dateert vanaf het staatsbezoek van president Lula aan Nederland in april 2008. Tijdens dit bezoek werd onder meer een Memorandum of Understanding (MoU) getekend inzake samenwerking op het gebied van havens, maritiem transport en logistiek.