EO

Aziatische autofabrikanten optimistisch over elektrische auto

11 januari 2012 om 09:55 uur - Deventer

Autofabrikanten in Azië verwachten de komende 15 jaar een forse groei van het aandeel van de elektrische auto in de totale autoverkopen. In tegenstelling tot producenten in andere delen van de wereld zijn fabrikanten in China en Japan zeer optimistisch over de verkoop van elektrische auto’s.


Dat blijkt uit een internationaal onderzoek dat adviesbureau KPMG jaarlijks verricht onder 200 topmanagers in de mondiale auto-industrie. De helft van de Chinese fabrikanten verwacht dat de verkoop van elektrische auto's de komende 15 jaar met 11 tot 25 procent zal toenemen. Dat zijn ongeveer 4 tot 9 miljoen voertuigen. Van de Japanse fabrikanten voorziet bijna de helft een groei van meer dan 25 procent in de verkoop van elektrische voertuigen.

 

Wereldwijd minder enthousiasme over elektrisch rijden

Deze verwachtingen staan in schril contrast met die van Amerikaanse producenten. Van hen denkt bijna de helft dat de verkoop van elektrische auto's in het jaar 2025 niet meer dan 6 tot 10 procent van de totale verkoop zal uitmaken. Ook wereldwijd zijn producenten minder positief over de vraag naar elektrische auto's. Twee van de drie onderzochte fabrikanten zeggen dat dat over 15 jaar niet meer dan 15 procent zal zijn.

 

"Hoewel een meerderheid van de bestuurders zich nog steeds zorgen maakt over de hoge kosten van de batterijen en de relatief korte afstanden waarmee met een elektrische auto gereden kan worden, lijken deze zorgen duidelijk minder te worden", zegt Haijo Kampinga van KPMG. "Vergeleken met vorig jaar is de technologie duidelijk verbeterd". Toch verwacht ruim de helft van de bestuurders vooral te zullen investeren in een verdere ontwikkeling van hybride voertuigen. De vraag naar dit soort auto's zal volgens hen de komende jaren de markt domineren.

 

Gerelateerd nieuws

UT en Clear Flight Solutions winnen ‘anti-drone-competitie’ DroneClash

Drone UT sterkst in luchtgevecht

De Universiteit Twente en UT-start-up Clear Flight Solutions hebben de eerste editie van DroneClash gewonnen. In deze wedstrijd moesten teams anti-drone-maatregelen bedenken en in een gevecht de drones van de…

Hygrobot beweegt zonder motor of batterij

Hygrobot beweegt zonder motor of batterij (video)

Wetenschappers van de universiteit in Seoul hebben kleine robots ontwikkeld die zich voortbewegen door de opname en afgifte van vocht. De hygrobots hebben geen motor of batterijen nodig.

Op weg naar lichte robotpakken

Op weg naar lichte robotpakken (video)

Robots die mensen helpen bij het bewegen, ontwikkelen zich van starre exoskeletten naar flexibele pakken met een slimme aansturing. Dat verwacht professor Herman van der Kooij van de Universiteit Twente. Hij leidt het…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Veilig heksysteem PSENmlock

Het heksysteem PSENmlock biedt een veilige vergrendeling en veilige sluiting in slechts één product. De PSENmlock...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

20 februari 2018, Vianen

Theoriedag werken met ISO 13849-1 (PL) en IEC 62061 (SIL)

Training bij Pilz

21 februari 2018, Vianen

Workshop werken met ISO 13849-1 (PL) praktijkdag

Training bij Pilz

26 februari 2018, Markelo (NL)

Altium Advanced Training (Altium Designer 17)

Meer agendapunten »