Micromuis snelt binnen 4 seconden door doolhof (video)

Een robotmuis heeft op de 32ste editie van het Japan Micromouse Robot Competition in Tsukuba een recordtijd neergezet. In minder dan 4 seconden wist de kleine robot zich van de rand van een doolhof, naar het midden te bewegen.

HTML code-editorTerugloop

Op 20 november deed Ng Beng Kiat mee met de wedstrijd in het Japanse Tsukuba, waar ieder jaar een wedstrijd voor kleine robots gehouden wordt. Iedere deelnemer bouwt zijn/haar eigen robotmuis en krijgt eerst een ronde waarin de muis zelf probeert om de doolhof te leren kennen. Daarna volgt een recordpoging, waarbij de robot volgens de zojuist geleerde route zo snel mogelijk naar het midden probeert te komen.

Min7.1

Ng Beng Kiat bleek met zijn inzending, genaamd ‘Min7.1’, de recordbreker van het evenement. Na de verkennende rit, wist Min7.1 de route door de doolhof in maar liefst 3,921 seconden af te leggen.

In onderstaande twee video’s is eerst de recordpoging te zien na de verkenningsrit. De onderste video toont de verkenningsrit, die nog steeds erg indrukwekkend is om te zien.

Micromouse-manie

De Micromouse-evenementen worden over de hele wereld gehouden en zijn vooral populair in Engeland, de VS, Japan, Singapore, India en Zuid-Korea. Centraal in de evenementen is een doolhof, opgemaakt uit een raster van 16 bij 16 vlakken, waar een robot zo snel mogelijk doorheen moet zien te komen. Een variant hierop gebruikt een doolhof van 32 bij 32 vlakken. Alle Micromouse-doolhoven hebben een oppervlak van 18 vierkante centimeter tot soms wel 3 vierkante meter.

In het midden van de doolhof is altijd een ruimte gemaakt van 4 vlakken, die de robots moeten zien te vinden.

De recordpoging

De verkenningsronde