Gezocht: jongeren in elektrotechnische toelevering

Young Fedet is het nieuwe professionaliseringsnetwerk voor jonge mensen in de elektrotechnische toelevering. Alle medewerkers tot 35 jaar van bedrijven die lid zijn van de Fedet kunnen zich aansluiten. Gezamenlijk worden de activiteiten voor 2010 en 2011 van Young Fedet bepaald. Doelstelling is onder meer het netwerk van de jongeren te vergroten (binnen, maar ook buiten de elektrotechnische toelevering door samenwerking met andere jongeren groeperingen), van elkaar te leren en de Fedet te ondersteunen bij het realiseren van haar doelstellingen.

De Federatie Elektrotechniek (Fedet) is in 2008, onder de vlag van FME-CWM opgericht. De Fedet vertegenwoordigt ruim 200 bedrijven uit de elektrotechnische toelevering (producenten, groothandel, agenten en importeurs) en daarmee een omzet van € 4 miljard en 24.000 werknemers. De doelstellingen van de Fedet zijn:

  • Lidbedrijven een platform te bieden om ontwikkelingen in de technologie, regelgeving en markt te volgen en beïnvloeden en te profiteren van collectieve voordelen zoals bijvoorbeeld beursarrangementen.
  • Het belang van elektrotechniek en haar rol in een duurzame samenleving bij overheden, opdrachtgevers en bouwpartijen te onderstrepen waardoor elektrotechniek vanaf het begin in het proces betrokken is.
  • Jongeren te stimuleren te kiezen voor een opleiding in de elektrotechniek en opleidingsinstituten te ondersteunen (met een netwerk en materiaal) zodat zij kwalitatief hoogwaardig onderwijs geven.

Voorbeelden van activiteiten van Young Fedet

De activiteitenagenda van Young Fedet zal door de jongeren zelf worden opgesteld. Onderdeel van het programma zou onder meer kunnen zijn het zoeken van contacten met scholen, met jongeren clubs van aanverwante sectoren, voorlichting geven aan jongeren in hun beroepskeuze proces, het opstellen van notities met plannen voor de Fedet etc. Het hoe, wat en wanneer zullen de leden van Young Fedet zelf in de vergaderingen bepalen.

Ben je onder de 35 en heb je passie voor de elektrotechniek of ken je iemand? Ben je ondernemend, nieuwsgierig en hou je van vernieuwing, meld je dan voor aan! Voor vragen over Young Fedet kun je contact opnemen met Marcel den Haan (mah@fme.nl) of 088-4008416.