Design-Your-Stuff brengt nieuwe versie handboek 3D CAD-ontwerp uit

De Autodesk Inventor-software biedt een eindeloos gamma aan ontwerpmogelijkheden, zoveel zelfs dat een beginnend ontwerper niet altijd goed weet waar begonnen. Precies daarom geeft de gebruikerswebsite Design-Your-Stuff sinds 2 jaar het Nederlandse handboek ‘De Plaatschaar’ uit. Onlangs werd de nieuwste versie uitgebracht die helemaal is afgestemd op Autodesk Inventor 2010.

Nieuw aan deze editie is dat er voortaan een Europese (voor België) en Amerikaanse projectie (voor Nederland) beschikbaar is. Het verschil tussen beide zit in de manier waarop de aanzichten worden geprojecteerd .

Het idee voor de handleiding ontstond in 2001 bij de auteur, Toon Fransen. Zelf had hij al jaren ervaring als lector CAD en werktuigbouwkunde en door die ervaring merkte hij het gebrek aan een A-tot-Z handleiding voor 3D-CAD-ontwerp. Hij besloot daarom zelf een boek te schrijven. Door de jaren heen werd het aangevuld met ervaringen van zowel de schrijver als die van zijn collega’s en cursisten. Het resultaat is een uitgebreid, Nederlandstalig, up-to-date studieboek dat ruim 600 pagina’s telt.

Rode draad

De Plaatschaar ontleent zijn naam aan het ontwerp dat de rode draad vormt door het hele boek en dat bovendien als illustratie fungeert bij elk hoofdstuk. Om het voor de gebruiker zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, legt de auteur elke fase uit aan de hand van schermafbeeldingen, telkens aangevuld met een heldere toelichting. Elke applicatie wordt op die manier stap-voor-stap toegelicht, zodat het voor de lezer gemakkelijker wordt om zich de materie eigen te maken. Om de opgedane kennis te toetsen aan de praktijk zijn er ook bijhorende oefeningen die kunnen worden gedownload via de website www.design-your-stuf.com.

Over Design-Your-Stuff

Design-Your-Stuff is een webportal, dat speciaal werd ontwikkeld voor Autodesk Subscription-gebruikers en Autodesk-gebruikers. Naast het uitgebreide serviceaanbod voorbehouden aan de houders Subscription-contract, krijgen zij via de website ook extra toegang tot tal van handige Nederlandstalige tips & trucs, downloads, klantenverhalen, filmpjes met uitleg over de software en nog veel meer. Design-your-stuff houdt belangstellenden via een nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden in de verschillende marktdesciplines als bouw en architectuur, werktuigbouw, infrastructuur en GIS.