EO

Kennis: Testen & Meten

testenNauwkeurig testen en meten: dat is in laboratoria en in de industrie meestal van cruciaal belang. Goede test- en meetprocedures zijn bepalend voor de kwaliteit van processen en producten. .
 

Testen & Meten

RSS

Multifunctioneel instrument vermomd als tablethouder

23-11-17 13:52 Neem een FPGA, koppel daar analoge in- en uitgangen aan en je kunt, met...

Nasa kiest NI SC Express voor nauwkeurigheid en flexibiliteit in nieuw data-acquisitiesysteem

25-09-17 16:15 Nasa maakt gebruik van NI SC Express en PXI-hardware om een geavanceerd,...

Meten aan halve-brugschakelingen

31-08-17 23:20 Tektronix heeft een application note uitgebracht over het accuraat meten...

Impedantiemetingen aan batterijcellen

28-06-17 15:56 Op het gebied van elektrochemische-impedantiespectroscopie (EIS) is men al...

Steeds meer video in data-acquisitie

17-06-17 21:19 Uit een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd door HBM, Duits fabrikant van...

Meer artikelen »

Handboek

Handboek voor het ontwerpen van weegsystemen

handboekIn dit handboek wordt uitgebreide informatie gegeven die belangrijk is bij het technische ontwerp van een weegsysteem. Het handboek bevat diverse technische berekeningen, richtlijnen en adviezen die u helpen bij het ontwerp.

Het is een duidelijk handboek over het ontwerpen en toepassen van loadcellen en weegmodules. Het is speciaal bedoeld voor de technisch, bedrijfs- of integratiespecialist die het meest volledige overzicht zoekt van informatie met betrekking tot het toepassen en gebruiken van loadcellen en weegmodules.


Bestel uw eigen exemplaar van het Handboek voor het ontwerpen van weegschalen

 

White papers

white paperDownload hier white papers over het thema Testen & Meten:

 

 

 

 

 

Het geheim achter een goed warmtebeeld

Een warmtebeeld dat moet fungeren als bewijs of als bewijsstuk in een rechtbank, moet voldoen aan bepaalde eisen. Wat zijn dan de kenmerken van een echt goed warmtebeeld? 

Download de white paper van Flir

 

Engineer's guide to accurate sensor measurements

Bij sommige sensorenis het nodig om, voordat het sensorsignaal wordt gedigitaliseerd, signaalconditionering toe te passen met behulp van additionele componenten en circuits. Deze white paper behandelt de beste aanpak voor het aansluiten van sensoren op de instrumentatie.

Download de white paper van National Instruments

 

Testability

Door vroegtijdig met de EMS'er na te denken over testability en vervolgens gedurende de gehele keten zorgvuldig om te gaan met testen kan tegen de laagste totale kosten een betrouwbaar en succesvol product op de markt worden geïntroduceerd.

Download hier de white paper van Variass

 

Engineer's guide to accurate sensor measurements

Sensoren zetten fysische fenomenen om in elektrische signalen. Dit document beschrijft  de beste methoden voor het verbinden van sensoren met instrumentatie, het toepassen van de juiste signaalconditionering en het reduceren van potentiële foutbronnen.

Download de white paper van National Instruments 

 

Ergonomische warmtebeeldcamera's voor professionals

Flir Systems introduceert professionele warmtebeeldcamera's, ontwikkeld voor thermografen die werkzaam zijn in uiteenlopende omgevingen waaronder stroomopwekking, elektriciteitsdistributie en onderzoekslaboratoria.

Download de white paper van Flir Systems

 

Massive MIMO: Top 10 research topics in need of prototyping

Deze white paper beschrijft belangrijke, nog niet eerder gepubliceerde topics over het testen en customizen van hardware en software om nieuwe facetten van Massive Mimo te onderzoeken 

Download de white paper van National Instruments

 

RF front-end IC's testen met STS

Het Semiconductor Test System (STS) is een productie-testsysteem dat het NI PXI platform combineert met TestStand testmanagement software en Labview. De white paper laat zien hoe dit platform de kloof overbrugt  tussen karakterisering en productie.

Download de white paper van National Instruments

  

Opsporen en verhelpen van de meest voorkomende netvoedingsproblemen

Het kennen en herkennen van de meest voorkomende symptomen van problemen met de netvoedingskwaliteit en het weten hoe deze kunnen worden verholpen, is een eerste stap naar de uiteindelijke oplossing van netvoedingsproblemen.

Download de white paper van Fluke 

 

De kosten van slechte netvoedingskwaliteit

Problemen met de netvoedingskwaliteit kunnen leiden tot verstoring of vastlopen van processen en apparatuur. De gevolgen lopen uiteen van extreem hoge energiekosten tot het compleet stilvallen van processen.

Download de white paper van Fluke 

   

Elektrische signalen beter begrijpen

De industriële wereld draait op apparaten die elektrisch vermogen omzetten in mechanisch vermogen. De spanningssignalen die deze elektromechanische apparaten besturen, vormen een essentiële doch onzichtbare kracht. De vraag is nu hoe u deze onzichtbare kracht kunt vastleggen en bekijken.

Download de white paper van Fluke

 

Acquiring an analog signal: bandwidth, Nyquist sampling theorem and aliasing

Deze white paper behandelt de acquisitie van analoge signalen en gaat in op diverse aspecten daarvan, zoals bandbreedte, amplitudefouten, stijgtijd, bemonsteringsfrequenties, het bemonsteringstheorema van Nyquist, aliasing en resolutie. De tutorial maakt deel uit van de serie Instrument Fundamentals van National Instruments.

Download de white paper van National Instruments

 

Application note: modular source measure unit

Deze white paper geeft gedetailleerde technische informatie over het opnemen van een modulaire Source Measure Unit in een testsysteem. Daarbij wordt gekeken naar de voordelen van een modulaire aanpak, in vergelijking met een traditionele SMU met vaste functionaliteit.

Download de white paper van National Instruments

 

Wegen is de beste methode voor voorraadcontrole in tanks

Download de white paper:  Wegen is de beste methode voor voorraadcontrole in tanks

  

Meer white papers>>

 

 

Gerelateerd Productnieuws

High-speed koppelmeetflens

De T40HS-koppelmeetflens is geschikt is voor toerentallen tot 45.000 min-1. Het lage meetbereik vanaf 100 Nm is vooral… Lees verder »

Sensoren met LoRa

AE Sensors heeft een sensorlijn met LoRa ontwikkeld. De lijn bestaat uit 6 types die standalone werken en draadloos… Lees verder »

Docking connector met testpositie

Met het Han-Modular Sliding Frame heeft Harting en connector ontwikkeld voor Motor Control Centers (MCC). Met behulp van… Lees verder »

Sensorsimulator

GHM introduceert een oplossing voor het genereren van stabiele signalen bij het testen van installaties: de… Lees verder »

Magflow sensoren met IO-link.

IFM Electronic heeft de magnetisch-inductieve sensoren (MID) van de productfamilies SM6000, SM7000 en SM8000 uitgerust… Lees verder »

Meer productnieuws »