EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Testen & Meten

RSS

Debuggen van IoT-modules

22 februari 2017 21:42

Het Internet of Things (IoT) neemt een steeds belangrijkere rol in bij innovaties in de elektronicasector. Intelligente IoT-modules communiceren tussen industriële installaties, machines, Hi-Fi apparaten en tussen huishoudelijke apparaten en mobiele telefoons. Ze combineren verschillende… Lees verder »

Testsysteem voor 76 ... 81 GHz automotive radar

24 november 2016 11:03 National Instruments demonstreerde kortgeleden op de European Microwave Week een testsysteem voor Advanced Driver… Lees verder »

Instapmodel oscilloscoop kan draadloos clusteren via Wifi

27 oktober 2016 15:39 Zowel het concept en functionaliteit als de prijsstelling is verwant aan Tektronix' oudere TDS2000-families maar… Lees verder »

Nasa kiest NI SC Express voor nauwkeurigheid en flexibiliteit in nieuw data-acquisitiesysteem

Nasa maakt gebruik van NI SC Express en PXI-hardware om een geavanceerd, gedistribueerd en flexibel data-acquisitie (DAQ) systeem te creëren. Het is bedoeld als vervanging van de oudere NEFF-apparatuur in een van Nasa's grootste klimaatkamers. Het data-acquisitiesysteem kan meer dan 500… Lees verder »

Het testen van de Power Supply Rejection Ratio

Dit artikel beschrijft een testmethode voor de analyse van de PSRR, de Power Supply Rejection Ratio, van spanningsregelaars. Als voorbeeld is een LM317HVT gelijkspanningsregelaar gekozen, omdat deze gemakkelijk is te verkrijgen en het PSRR-gedrag goed is gedocumenteerd Lees verder »

Nauwkeurigheid handhaven bij wisselende temperatuur

Er wordt steeds vaker gevraagd naar zeer nauwkeurige transducers voor industriële toepassingen die optimale prestaties moeten leveren. Denk hierbij aan medische apparatuur, zoals scanners en MRI-machines, nauwkeurige motorcontrollers, intelligente verbruiksmeters, meettoebehoren en testapparatuur.… Lees verder »

Meetmethoden in de fotometrie

Fotometrie is de wetenschap voor het meten van zichtbaar licht in eenheden die zijn afgestemd op de gevoeligheid van het menselijke oog. Met andere woorden, fotometrie meet de menselijke gevoeligheid op licht. Omdat het oog een zeer complex orgaan is, is dit dan ook geen simpele taak. Het heeft… Lees verder »

Vindt de juiste weegschaal met de Easyfinder

Wie op zoek is naar de juiste weegschaal voor een bepaalde toepassing kan bij zijn keuze gebruik maken van de online Easyfinder van Mettler Toledo. Lees verder »

Moderne loadcellen met Powercell technologie

Er bestaan grote verschillen tussen digitale (PowerMount) weegmodules en analoge weegmodules. Bijvoorbeeld op het gebied van prestatie, kalibratie, onderhoud en diagnostiek. Lees verder »

Checklist voor Batching

Er bestaat niet veel informatie over de 'best practice' voor de toepassing van batchprocessen. Dit komt deels omdat veel batchprocessen geheime en gepatenteerde samenstellingen produceren. Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »