EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Testen & Meten

RSS

Steeds meer video in data-acquisitie

17 juni 2017 21:19

Uit een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd door HBM, Duits fabrikant van weeg- en meettechnologie, blijkt dat het gebruik van video voor data-acquisitie snel toeneemt. Video wordt vooral gebruikt om beelden van testsituaties op te nemen (waardoor afwijkingen beter kunnen worden verklaard), voor… Lees verder »

Tektronix Experience Center voor klanten, studenten en onderzoekers

03 mei 2017 16:59 Zelf experimenteren met een functiegenerator? Of eerst die oscilloscoop uitproberen voordat je een beslissing neemt… Lees verder »

Debuggen van IoT-modules

22 februari 2017 21:42 Het Internet of Things (IoT) neemt een steeds belangrijkere rol in bij innovaties in de elektronicasector. Intelligente… Lees verder »

Testsysteem voor 76 ... 81 GHz automotive radar

National Instruments demonstreerde kortgeleden op de European Microwave Week een testsysteem voor Advanced Driver Assistance Systems (Adas) - ofwel zelfrijdende auto's. Het systeem is bedoeld voor korte- en lange-afstandsradar in het frequentiegebied van 76 tot 81 GHz. Het is gebaseerd op de… Lees verder »

Instapmodel oscilloscoop kan draadloos clusteren via Wifi

Zowel het concept en functionaliteit als de prijsstelling is verwant aan Tektronix' oudere TDS2000-families maar ten opzichte daarvan moet de TBS2000-serie die het bedrijf onlangs op de markt heeft gebracht, zich onderscheiden met modernere specs en aanvullende voorzieningen. Zo is een groter… Lees verder »

Nasa kiest NI SC Express voor nauwkeurigheid en flexibiliteit in nieuw data-acquisitiesysteem

Nasa maakt gebruik van NI SC Express en PXI-hardware om een geavanceerd, gedistribueerd en flexibel data-acquisitie (DAQ) systeem te creëren. Het is bedoeld als vervanging van de oudere NEFF-apparatuur in een van Nasa's grootste klimaatkamers. Het data-acquisitiesysteem kan meer dan 500… Lees verder »

Het testen van de Power Supply Rejection Ratio

Dit artikel beschrijft een testmethode voor de analyse van de PSRR, de Power Supply Rejection Ratio, van spanningsregelaars. Als voorbeeld is een LM317HVT gelijkspanningsregelaar gekozen, omdat deze gemakkelijk is te verkrijgen en het PSRR-gedrag goed is gedocumenteerd Lees verder »

Nauwkeurigheid handhaven bij wisselende temperatuur

Er wordt steeds vaker gevraagd naar zeer nauwkeurige transducers voor industriële toepassingen die optimale prestaties moeten leveren. Denk hierbij aan medische apparatuur, zoals scanners en MRI-machines, nauwkeurige motorcontrollers, intelligente verbruiksmeters, meettoebehoren en testapparatuur.… Lees verder »

Meetmethoden in de fotometrie

Fotometrie is de wetenschap voor het meten van zichtbaar licht in eenheden die zijn afgestemd op de gevoeligheid van het menselijke oog. Met andere woorden, fotometrie meet de menselijke gevoeligheid op licht. Omdat het oog een zeer complex orgaan is, is dit dan ook geen simpele taak. Het heeft… Lees verder »

Vindt de juiste weegschaal met de Easyfinder

Wie op zoek is naar de juiste weegschaal voor een bepaalde toepassing kan bij zijn keuze gebruik maken van de online Easyfinder van Mettler Toledo. Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »