EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Productontwerp

RSS

‘Right first time' door virtuele PCBA productie

23 november 2017 15:55

Een verkeerd ontwerp van een printplaat leidt voor de productie van prototypes en kleine series tot een ongewenste tijdsdruk. Bijvoorbeeld door een verkeerd gekozen footprint van componenten of omdat de componenten uit het ontwerp niet beschikbaar zijn. Vaak oorzaken die je kunt voorkomen door meer… Lees verder »

‘Mijn boodschap aan Nederland? Het is 90% marketing en slechts 10% techniek'

25 oktober 2017 16:45 Op de International Broadcasting Convention in Amsterdam spraken we met Cees Links van Qorvo. Hij stelt zich bescheiden… Lees verder »

Reshoring met een wetenschappelijke aanpak

17 oktober 2017 11:21 Op de beurs Electronics & Application 2017 heeft Geert Willems van Imec (Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum… Lees verder »

And the Embedded Computing Design award winners are …

OpenSystems Media heeft uit 50 genomineerde producten de volgende drie uitgeroepen tot meest innovatieve producten van 2017: Lees verder »

Mind the gap! Thermische oplossingen met vulmaterialen

Of het nu een Internet-router of laptop voeding is, elektronische apparaten worden steeds kleiner en steeds warmer. Daarom is er meer vraag naar goede warmtehuishouding producten. Ad Musters, directeur bij Thal Technologies, geeft enkele fundamentele aanbevelingen voor selectie en aankoop van… Lees verder »

Van homo universalis tot pax urbanica

"Het tijdperk van CAD is voorbij". Best een opmerking als die van Catia-baas Philippe Laufer en zijn Dassault-collega Solidworks-baas Gian Paulo Bassi komt. En industrieel ontwerp? Ja, wat zullen we daar eens van zeggen? Je redt het er in elk geval ook niet mee. Geen betere stad om zoiets… Lees verder »

Geluidsreductie bij voedingen

Ofschoon ons dagelijkse leven tegenwoordig doordrenkt is van allerlei vormen van omgevingsgeluid en we daar in zekere mate aan gewend raken, ervaren we sommige geluiden als hinderlijker dan andere. Een daarvan, in de professionele omgeving, is het geluid van koelventilatoren in AC-DC voedingen. Lees verder »

De praktische kant van innovatietheorie - II

Techniekhistoricus David Edgerton rekent in zijn boek The Shock of the Old (2007) op overtuigende wijze af met de claim dat de mensheid zich momenteel in "het meest innovatieve tijdperk ooit" zou bevinden. Historisch gezien is daar namelijk geen enkel bewijs voor. Wat wél te bewijzen valt… Lees verder »

De praktische kant van innovatietheorie - I

Tijdens de afgelopen editie van de jaarlijkse Constructeursdag passeerden er diverse innovaties de revue, van ‘model based inspection' tot het snelste fietswiel ter wereld. Ook het tijdschrift Constructeur, de website Engineersonline en de overige eraan gelieerde vaktijdschriften presenteren… Lees verder »

Een plus zonder minnen? Makerbot Replicator+ getest

Het is alweer drie jaar geleden dat Makerbot de vijfde generatie Replicator 3D-printers op de markt bracht. Eind vorig jaar kwam de 3D-printerfabrikant eindelijk met een opvolger. Is de Makerbot Replicator+ een waardige upgrade, of is er in die drie jaar eigenlijk geen steek veranderd? Wij testten… Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 Volgende »
 

Laatste nieuws

Atlas

Robot Atlas leert nieuwe kunstjes (video)

Al diverse malen toonden wij op Engineersonline beelden van de vorderingen van de robots van Boston Dynamics. Robot Atlas heeft onlangs een nieuwe kunstje geleerd: hij ontpopt zich als een ware circusartiest.

david

Rechte nanodraden verklaard in drie minuten (video)

Nanodraden zijn de bouwstenen van kwantumcomputers en dank zij Lucas Güniat zijn hun geheimen nu onthuld. Deze getalenteerde spreker besprak de resultaten van zijn doctoraalstudie over nanodraden in de wedstrijd ‘My…

tshirt

Innovatie in kunstonderzoek komt forensische opsporing te hulp

Een techniek die werd ontwikkeld om chemische elementen te detecteren in schilderijen en andere kunstvoorwerpen blijkt ook van belang voor forensisch onderzoek. Een onderzoeksteam van de Universiteit van Amsterdam (UvA),…

Meer nieuws »

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Gratis nieuwsbrief

safety update
 

Product van de maand

RSS
Lichtschermen PSENopt slim – Beveiliging voor krappe ruimtes

Pilz breidt zijn aanbod lichtschermen uit met de familie PSENopt slim. Deze lichtschermen zijn met hun smalle formaat...

Agenda

23 november 2017, Amersfoort

Opgeruimd denken en dan schrijven voor ingenieurs

Training wordt verzorgd door: PAO Techniek en Management Postbus 5048, 2600 GA Delft Tel: ...

28 november 2017, Neurenberg

SPS IPC Drives

Elektrische automatisering - systemen en componenten

Meer agendapunten »